2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Lunch à presto…Café George

Onze edities

Na veel succes in Laren, Zandvoort aan Zee en met vier vestigingen in Amsterdam is het tijd voor Den Haag om culinair te genieten in Café George. Op het Plein, nummer 11, is deze brasserie in Franse en New Yorkse stijl niet te missen. De gezellige, strakke uitstraling is uitnodigend. Business Haaglanden had veel goeds over deze nieuwe café gehoord, was benieuwd naar deze aanwinst in het centrum van Den Haag en besloot zelf te oordelen.

Locatie 7,5
In hartje Den Haag, op een drukbezochte locatie, maar in een rustige ambiance is deze bistro met een hele ontspannen en toegankelijke uitstraling gelegen op het Plein. Hier zijn meerdere culinaire gelegenheden verzameld. Het café is goed te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. In het centrum zijn er diverse parkeergelegenheden. Een ideale plek om tijdens het winkelen even neer te strijken. Maar zeker ook voor de kantoren en overheidsinstellingen in de omgeving die hier tijdens lunchtijd voor een gezellige, maar rustige sfeer in de bistro zorgen.

Interieur 7,5
De inrichting is mooi, simpel, modern en strak. De betonnen vloer zorgt voor een stevige en strakke look. De bruine tinten van de stoelen en de muurbanken in combinatie met de spiegels aan de witte muren creëren ruimte en warmte in het interieur. De witte lampen hebben een simpele design, maar zorgen voor voldoende belichting. Het uitzicht bij het raam op het plein is dynamisch. Buiten is er ook de mogelijkheid om te genieten op een verwarmd terras.

Menu 7,5
Heerlijk eten gebaseerd op de New York-Franse keuken, met mooi goed bereidde gerechten. Het menu biedt voor ieder wat wils. Er is vooral een uitgebreide keuze aan vleesgerechten,  luxe hapjes als starter en kwalitatieve alcoholische dranken. Van sandwiches, soep, salade tot aan pizza, pasta, steak, kreeft en coquille. Wij gingen voor het traditionele gerecht ‘club sandwich’ en de ‘scrambled eggs & salmon’. De scrambled eggs waren heerlijk op smaak, niet te droog en niet te sappig. De zalmstukjes waren vers en vulden het gerecht rijkelijk aan. De club sandwich was een hele klus. Vier aparte sandwiches die bij elkaar gehouden moeten worden met een satéprikker. Het brood was goed getoast en heerlijk krokant. De toastjes waren dun besmeerd met mayonaise en goed gevarieerd belegd. Sommige gerechten worden volgens de traditionele Franse bereidingswijze klaargemaakt en sommige iets avontuurlijker, a la New York-stijl. Wij hebben de lunch afgesloten met een goed geschuimde cappuccino.

Bediening 7
Bij aankomst worden wij warm ontvangen. De vlotte bediening en de persoonlijke benadering van het personeel maken dat wij ons hier direct op ons gemak voelen. De gezelligheid, het personeel, de belichting en de donkere tinten van het interieur zorgen voor warmte. De bediening is zeer bekwaam, het personeel houdt oogcontact en ruimt de tafel tijdig op.
De goede muziek op de achtergrond stoort niet en creëert een fijne sfeer. Café George is zeker een plek om regelmatig te bezoeken voor een late ontbijt, lunch, diner, een drankje en de gezelligheid, ook voor grotere gezelschappen.

Totale score: 29.5

www.cafegeorge.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..