2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Lunch a presto… Burrata Turfmarkt

Onze edities

Op de drukke Turfmarkt kun je in alle rust prima lunchen bij Burrata op nummer 87. Maar je kunt er ook een maaltijd laten samenstellen en meenemen óf gewoon tussendoor een broodje scoren.

Bediening: 7

De jongen die ons bediend lijkt op het eerste oog een beetje timide en gereserveerd. Beleefd en afstandelijk zou je ook kunnen zeggen, want als wij een aantal vragen hebben over de kaart blijkt hij zeer goed geïnformeerd en over een gezonde dosis Haagse humor te beschikken.

Interieur: 8,5

Met barkrukken aan het raam voor de snelle(re) hap, een sfeervolle bar en een flinke en bijzonder goed uitgelichte ruimte voor lunch en diner, heeft Burrata Turfmarkt een prettige en warme uitstraling. Vooral de afwisseling met hoge en lage tafels en het gebruik van verschillende materialen geeft het interieur een internationale  uitstraling. Hip, hot & trendy zou je kunnen zeggen. Neem een plekje aan het raam of bij mooi weer buiten op het terras als ‘mensenkijken’ je favoriete hobby is, want nergens komt een diverser publiek voorbij als op de Turfmarkt.

Menu: 8,5

Een uitgebreide Italiaanse menukaart met zeker voor ieder wat wils. Wij trappen af met een bubbeltjes water en een vers gemaakte aarbeien-bananen drankje, de laatste vers geperst en een prima opkikker. Als lunch bestellen wij de Antipasti Misto voor twee, een Piadine Pollo arrosto en een Crema di Pomodoro. De Anipasti is een fijne combinatie van smaken: carpaccio, vitello, caprese, champignons en mortadella, in de juiste hoeveelheid, sec opgediend op een groot bord waardoor je gezellig samen kunt prikken. De Crema di Pomodoro slaagde bij onze zelfverklaarde tomatensoep expert met vlag en wimpel: vers, precies de juiste hoeveelheid en sierlijk uitgeserveerd met een abstract kunstwerk in crema bovenop. De Piadine (even heel onbeschaafd gezegd: een pizza Calzone van dunner deeg en in kleiner formaat) met kip is ook zeker een aanrader: kleine stukjes kip zonder bot die samen met de koolsla en de citroen mayonaise een smaakvolle combinatie vormen. De meeste ingrediënten bij Burrata zijn zogenaamde Slow Food ingrediënten en dat is te proeven: puur, schoon en eerlijk, gevangen in afwisselende gerechten, bij Burrata Turfmarkt draaien ze hun hand er niet voor om.

Bereikbaarheid: 7

Op loopafstand van het Centraal Station, met een parkeergarage praktisch voor de deur, dus qua bereikbaarheid kan het niet beter zou je zeggen. Reden te meer om eens aan te schuiven bij Burrata Turfmarkt! Natuurlijk ook voor diner of (bedrijfs)borrel.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..