3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch á presto… Brasserij de Laer

Onze edities

De Haagse koffiehuizen zijn iconisch in Den Haag. Aan de Van Boetzelaerlaan is de koffietent omgebouwd tot Brasserij De Laer. Met een kaart voor ontbijt, lunch, borrel en diner.

Locatie: 7,5

Van Boetzelaerlaan, vlakbij de trambaan en het kruispunt Groot Hertoginnenlaan-Conradkade- Van Boetzelaerlaan. Gemakkelijk parkeren in de omgeving en net zo eenvoudig aan te fietsen. Wie in het Statenkwartier of de Vogelwijk woont, wandelt er natuurlijk naar toe.

Interieur: 7,5

Op mooie dagen staan buiten tafeltjes en stoeltjes op de kleine verhoging tegen de brasserij aan, ook op de stoep ernaast is plaats. Het interieur is gezellig: er zijn houten tafels om aan te zitten en er staan verhoogde tafels met dito stoelen. De kleine serre biedt plaats aan wie rustiger wil zitten. Een krantje kan natuurlijk niet ontbreken op de plek waar het dagelijkse nieuws van oudsher bijna beroepsmatig – en gepaard gaande met de nodige commentaren en analyses – werd uitgewisseld.

Menu: 7,5

Zoals gezegd kent de voorloper van De Laer een geschiedenis van koffie. Die is er vandaag nog steeds en ook schappelijk geprijsd: Voor 1,85 wordt echte koffie geserveerd. Maar De Laer is een brasserij. Dat betekent dat er ook kan worden gegeten. Blikvanger op de toonbank is een hoge appeltaart met een mooie diameter, zelf gebakken door Linda, maar dat is natuurlijk niet het eten. De menukaart biedt gerechten voor ontbijt, lunch, borrel en diner.

Ontbijt wordt tot 12.00 uur geserveerd, lunch tot 16.00 en het diner kan tot 20.00 uur worden besteld. Het duurste gerecht op de kaart is 14,50: Confit de canard. Maar dat is voor het diner. Wij komen voor een snelle lunch. Daarvoor kunnen wij hier prima terecht. De kaart biedt keuze uit salades, denk aan salade gebakken brie, of salade Niçoise. Ook staan er broodjes op de kaart. Tafelgenote kiest voor de huisgemaakte uiensoep. Ik zie een broodje zelfgemaakte tonijnsalade waar ik nieuwsgierig naar ben, tafelgenote roept nog vrolijk uit dat er ook een broodje Oosterse kip is en dan zie ik de baguette Vitello Tonato. Dat gaat hem worden. Tafelgenote wil naast haar soep ook graag een croque Italiano. Om te delen.

Mijn broodje Vitello Tonato is prima. Een verse bruine baguette met erop de zachte kalfsfricandeau, kappertjes,sla en een lekker licht sausje van tonijn en mayonaise. Aan de overkant van het tafeltje wordt genoten van de volle, versgemaakte soep. Veel ui en precies zoals het hoort bij uiensoep, een stukje stokbrood met daarop gesmolten kaas. Het gaat erin als koek.

Dan volgt de croque Italiano. Een snee brood met rode pesto, chorizo, artisjok, olijven, pittige kaas, tomaatjes, sla en mozarella. Het brood is even de oven in geweest en de croque is heerlijk op smaak.

Bediening: 8

Sylvia, Gerrit en Linda zorgen voor een huiselijke sfeer en zijn zeer gastvrij. Ze hebben oog en oor voor de klant, ook als je kort luncht. Het oude koffiehuis in een nieuw jasje bevalt ons prima.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..