-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch à presto: Brasserie Archipel

Onze edities

In het voormalige Café Zeldenrust huist sinds kort Brasserie Archipel. Om de hoek van de burelen van Business Haaglanden dus en daarom dan ook een logische keuze om in het begin van het nieuwe jaar binnen te stappen voor een lunch à presto.

Locatie: 7

Gelegen aan de Bankastraat 32 is de brasserie goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. Even een parkeerplekje zoeken in een van de omliggende straatjes of, met een beetje mazzel, voor de deur. Natuurlijk kennen wij de Archipelbuurt als een ietwat stille woonwijk met de Bankastraat als lokale winkelstraat waar het altijd bruist van de bedrijvigheid. Brasserie Archipel is daar dan ook een afspiegeling van; vooraf reserveren voor de lunch kan geen kwaad.

Interieur: 7

Er lijkt op het eerste oog niet veel veranderd sinds de overgang van het café naar de brasserie. Het interieur is een combinatie van een bruin café en een Franse brasserie. Aan de wand wisselende kunst van lokale kunstenaars en krijtborden met waarop de soep en de sandwich van de dag worden aangeprezen. Naar onze mening mag de Franse brasserie stijl nog wel een beetje worden doorgetrokken en zou een likje verf hier en daar ook geen overbodige luxe zijn om de zaak zo een iets meer eigen smoel te geven.

Menu: 7,5

Wij gaan deze keer voor de Hamburger met Wagyu vlees en het eiergerecht Benedict. De hamburger wordt geserveerd met handgemaakte frites en een lekkere, licht zurige mayonaise. Het broodje is, net als de overige ingrediënten, zeker vers en het vlees heerlijk mals. Een spiegelei op de burger maakt het een verrassende combinatie. Voor €14,50 stap je met een volle maag van tafel en volstaat voor het avondeten later waarschijnlijk enkel een salade.

Les oeufs Benedict wordt bereid met biologische gepocheerde eieren en geserveerd op geroosterd brood. De Livar beenham gaat goed samen met de hollandaise saus, ook deze heeft een lekkere zure nasmaak. Het garnituur is knapperig vers en complementeert dit prima lunch gerecht. Voor mensen die van zoetigheid houden is er nog een mooie verrassing: het stukje boterkoek dat bij de koffie en thee wordt geserveerd is huisgemaakt en niet te versmaden.

Bediening: 8

Vroeger kon je als niet lokale gast bij Café Zeldenrust nogal eens rekenen op de typische Haagse ‘en wie ben jij dan?’ blik van bezoekers en werknemers. Het personeel bij de Brasserie is vriendelijk, open en goed geïnformeerd. Na het opnemen van de bestelling komt men nog even langs om te melden dat de handgemaakte frites even op zich laten wachten, nog voordat wij ongeduldig worden. Met een grote glimlach worden wij bedient en dat maakt iedere ervaring natuurlijk extra prettig, dus ook een korte lunch.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..