6.4 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch a presto… BLUE DINING in Westcord Hotel Delft

Onze edities

Onder de rook van Rotterdam, Delft en Den Haag ligt al jaren het bijzondere filiaal van Ikea. De grootste meubelwinkel van Nederland is ook eigenaar van het aangrenzende Westcord Hotel, dat op dezelfde locatie aan de A13 ligt. Een mooie plek om de lunch te genieten, blijkt als wij aanschuiven…

Bediening: 8

Vriendelijke medewerkers van hotel én restaurant zorgen ervoor dat je je meteen op je gemak voelt tijdens de ontvangst in de ruime lobby. De bediening is vrolijk en professioneel en proeft ook wel eens een gerecht dat zij niet kennen. Lisa, die ons bedient, vertelt dat zij ook verrast was door de oesterzwamkroket, waarover later meer.

Interieur: 8

Het interieur van het ruime restaurant bestaat volledig uit Ikea meubilair. De originaliteit en de eclectische mix van meubels, geven het restaurant een vrolijk en fris uiterlijk. Delfsblauwe details mogen natuurlijk op deze locatie niet ontbreken en het uitzicht op het Delfse Hout vanachter de grote raampartijen is een verademing, helemaal als je je bedenkt dat je aan de snelweg zit. Buiten kun je heerlijk in lounge banken neerzijgen of op het terras zitten. Er ligt voor de liefhebbers zelfs een pétanque-baan in de tuin. 

Menu: 7,5

We beginnen met een frisse Spa blauw en kiezen uit het geruime aanbod de pompoensoep, die in het bord wordt gegoten aan tafel. Een klein detail maar het stemt wel vrolijk. De uitgever zet zijn tanden in een gegrilde runderburger waarbij we helaas moeten opmerken dat het voor sommige chefs lastig is om het vlees medium gaar te krijgen. Dat doet echter weinig af aan de smaak, die op een brioche met chilimayonaise, romaine sla, pancetta, tomaat, krokante ui, cheddar, augurk prima is. De oesterzwamkroketten op desembrood zijn echt een verrassing. Een uitstekende vleesvervanger in een krokant jasje en geserveerd met een frisse salade. Gastvrouw Lisa vertelt dat de oesterzwammen gekweekt zijn op lokale koffiedrap, een van de redenen dat het hotel een zogenaamde Green Key mag voeren. Voor de oesterzwamkroket kunt u gerust een keer omrijden…Als wij, zoetekauwen die wij zijn, om een toetje vragen worden wij getrakteerd op een heerlijke appeltaart van Bakker Bas, met bolletje kaneelijs en slagroom. 

Bereikbaarheid: 7,5

De auto nemen is het makkelijkste en mocht u in een avontuurlijke bui zijn; bus 63 of uiteraard een fietstochtje vanuit uw geliefde hofstad, brengen u ook bij het Westcord Hotel. Jammer dat wij geen prijs uitdelen voor het meest verrassende gerecht bij Business Haaglanden, want die prijs zou in 2019 zeker naar de ‘groene’ oesterzwamburger gaan!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..