2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Lunch á presto… Bite Me!

Onze edities

Aan het sfeervolle Anna Paulownaplein ligt op nummer 9 de hippe horecagelegenheid Bite Me. Een perfecte locatie voor de korte lunch waar wij ons aan zetten.

Locatie: 8

Bite Me ligt in het  Zeeheldenkwartier dat de knusheid van een woonwijk heeft en waar de bruisende energie van het centrum ook voelbaar is. De horecagelegenheid is vanwege de centrale ligging makkelijk te bereiken met het OV, nog gemakkelijker met de fiets en wie met de auto komt, kan in de omgeving betaald parkeren.

Interieur: 7

Dankzij het lichte, open interieur hangt in Bite Me een vrije en informele sfeer. Bij binnenkomst vallen de hoge tafels met blad van hout direct op. Deze zorgen voor een natuurlijke touch in het restaurant. Gasten kunnen aan een van deze zes persoonstafels plaatsnemen. Wie liever lager zit, kiest voor een tafeltje aan het raam en er is plaats aan de bar bij de open keuken. Wij nemen plaats aan een hoge tafel onder een van de vijf houten wijnrekken die zich in de muur bevinden. 

Menu: 7

Gasten kunnen van 12.00 tot 15.00 lunchgerechten van de kaart bestellen. Dineren kan tussen 17.00 en 22.00 uur. De kaart biedt gerechten met internationale smaken. Wij buigen ons over de lunchgerechten op de kaart. Mijn tafelgenote heeft haar zinnen gezet op een salade. Zij heeft keuze uit bijvoorbeeld een tonijnsalade, salade met gemarineerde entrecôte (op de kaart aangeduid met Sirloin), gado gado met ei of een geitenkaas salade. Ik ga voor een open sandwich en kan kiezen uit onder meer een sandwich crispy chicken, smashed avocado of steak.

Mijn tafelgenote twijfelt even tussen een salade geitenkaas en een tonijnsalade. Maar zij komt snel tot een keuze. Het word de tonijnsalade. Ik besluit de open sandwich met steak te bestellen. 

Vlot daarna krijgen wij onze lunch gepresenteerd. De kok heeft een kleurrijk feestje op het bord van tafelgenote gemaakt. Haar salade met verse tonijn biedt veel groen, koolsla maar ook de mooie wit-roze kleur van de watermeloenbiet en de zacht-oranje getinte radijssoort. De salade valt precies in het gezonde dieet waar zij zich al enige tijd op bewonderenswaardige wijze aan weet te houden. De mayonaise is in een kleine hoeveelheid langs de sla gedrapeerd. “Lekker,’’ klinkt het prijzend, “licht, en gezond.’’ Mijn sandwich steak wordt zoals gevraagd op een wit broodje geserveerd. De steak is zacht van smaak. Bij mijn sandwich steak krijg ik heerlijke sla en biet. De ‘sundried tomato’ kan ik even niet ontdekken. Een kleine hoeveelheid chimichurri, niet opvallend aanwezig, maar toch onmisbaar, geeft net een beetje extra smaak aan de steak. De kaart biedt ook taart. Aangezien de cheesecake volgens serveerster Céline een heuse aanrader is, en wij nog wel een plaatsje over hebben, delen wij een stuk. Céline heeft gelijk. De cheesecake met lemonsmaak en lobbige structuur is uit de kunst. Wij drinken er cappuccino bij.

Bediening: 8

Wij worden bediend door Céline. Zij is snel bij de gasten, deelt met ons dat ze een saladefan is en vraagt op tijd of alles naar wens is. Kortom, vlot, spontaan en attent.   

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..