2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Lunch a lungo…Weduwe van der Toorn

Onze edities

Chefkok  Edwin van de Goor – jarenlang mede-eigenaar van het voormalige sterrenrestaurant Seinpost – heeft het iconische visrestaurant Weduwe van der Toorn nieuw leven ingeblazen. In een ouderwets gezellige, noem het volkse, ambiance zet hij zijn gasten eerlijk de heerlijkste gerechten voor. 

Locatie: 8

Middenin de haven van Scheveningen, aan de Treilerdwarsstraat 2, vind je Weduwe van der Toorn. Het oudste restaurant van Scheveningen biedt zicht op vissersschepen en de visafslag. Een authentieke en sfeervolle locatie. Voor de lunch kan je er nog vrij parkeren ook. Vanaf 18.00 uur gaat de parkeermeter tellen. De tram stopt op loopafstand. Verder is de locatie zo prettig, omdat je na het eten even kunt uitwaaien aan zee.

Interieur: 7,5

Het gehele interieur gaat in tegen alle hippe inrichtingen en maakt het juist daarom zo charmant. Gezelligheid troef in de drie vertrekken. Natuurkleuren op de muren, donkerbruine bar, lantaarns aan het plafond, op de middentafel een kleedje. Een grote, ouderwetse kassa op de toonbank is een mooi decoratiestuk. Kunst uit het Schevenings museum aan de muren en het plaatje is compleet. Hier voelt iedereen zich à la minute thuis. Met mooi weer zit je op het terras.   

Menu: 9

Weduwe van der Toorn serveert lunch en diners. Wij gaan voor de lange lunch. Als amuse krijgen wij een schaaltje alikruiken, kleinste delicatesse uit de Noordzee. Het voorgerecht bestaat uit een aangename proefsessie van garnaaltjes uit nabijgelegen zeewateren, gerookte zalm en paling. De smaak van de paling verrast tafelgenoot en mij feestelijk. Wat een sublieme, volle smaak. Ik moet nog snel zijn ook, voordat ik het weet is het weg.

Na het trio van vis wordt kreeftensoep geserveerd. Na de zachte smaken van het voorgerecht  een contrast, maar eerlijk is eerlijk: Deze kreeftensoep is zoals kreeftensoep eigenlijk altijd hoort te zijn. Goed – waarschijnlijk lang – getrokken en royaal voorzien van stukjes kreeft.   

Bij dit genot uit zee drinken wij witte wijn. Tafelgenoot gaat voor een volle Chardonnay en ik vraag om de droogste wijn in huis. Dat werkt tafelgenoot op zijn lachspieren. Laat hem maar lachen. Mijn Sauvignon Blanc Vermentino smaakt heerlijk. Fris en fruitig.

Nu het tijd wordt voor ons hoofdgerecht, kunnen wij kiezen uit onder meer tong, tarbot, tongschar, scharretjes, zalm of coquilles uit Bretagne. Tafelgenoot laat zich adviseren en neemt de Sint-jakobsschelpen. Ik neig naar de tong, maar krijg vanwege het seizoen de tongschar geadviseerd en om lang gemijmer mijnerzijds te voorkomen, neem ik deze tip direct aan. 

De coquilles komen met kropsla, hazelnootboter en gremolata op tafel. Aan de overkant van de tafel wordt genoten. Mijn tongschar is zeer fijn van structuur en perfect gebakken. Behalve de salade staat op tafel gekaramelliseerde wortel met geschaafde amandel, kervel, peterselie en tijm. Dat smaakt naar meer. 

De chefkok komt even aan tafel. “Eigenlijk zijn alle gerechten hier vertrouwd en bekend. Maar wel bereid zoals het moet,’’ aldus Van de Goor. Als het over de kreeftensoep gaat, onthult hij dat hij het recept ook in Seinpost gebruikte. Wat ons betreft houdt hij dat er voor altijd in. 

Bediening: 7

De bediening is vlot, maar zo snel dat de thee al weg is voordat ik heb gekozen. Randy Linker weet wel het juiste advies te geven als daar om wordt gevraagd.        

   

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..