1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch a lungo… Vino e Cucina

Onze edities

Aan de Parkstraat bevindt zich het Italiaanse restaurant Vino e Cucina. Op de valreep van 2018 mochten wij hier aanschuiven om van het Kerstmenu smullen. Het bleek een passende afsluiting van het oude jaar…

Interieur: 8

Het interieur van Vino e Cucina is erg goed in evenwicht: houten lambriseringen die niet ‘te zwaar’ aandoen, oude foto’s aan de wanden, koperen potten en pannen in de gang die naar de toiletten leidt. Een groot aantal tafels in een intieme setting die tijdens de feestdagen hoogstwaarschijnlijk allemaal gereserveerd zullen zijn, dus u bent alvast gewaarschuwd als u eens wilt aanschuiven.

Bediening: 8,5

Gastheer Maurizio Mastrolorenzo vermaakte ons niet alleen met uitstekende gerechten en wijnen maar ook met mooie anekdote’s en kwinkslagen. Tot in de puntjes op de hoogte van de gerechten die hij uitserveerde, waarvoor hulde.

Menu: 9

Op de Facebook pagina van het restaurant kunt u het gehele kerstmenu teruglezen, pure gastronomische poëzie, laten wij de hoogtepunten eruit lichten: Een heerlijke prosecco Veneto met lichte bubbels die niet te zoet over de tong rolt. Als voorgerecht Oesters uit Zeeland opgefleurd met Italiaanse truffels en framboos waarvan de smaken elkaar perfect complementeren. Een risotto die licht-paars kleurt van de granaatappel, zacht van smaak, werkelijk een heerlijk voorafje.
Als hoofdgerecht zeeduivel met zachte haricot verts, in een subtiel tomatensausje gelardeerd met mierikswortel en zwarte olijven. Het vlees wordt ingekocht bij de firma Nice to Meat, in het geval van de tafelgenoot een eendenborst, in een saus met honing en gedroogde vijgen, op een bedje van broccoli en worteltjes. De witte Siciliaanse wijn en rode Primotivo uit Puglia die worden aanbevolen maken het feest compleet. Oh nee, dat is de tiramisu – met kaki fruit en rode bessen als speelse tegenhanger van het zoet – die wij als dessert krijgen geserveerd. De dessertwijn die wij hierbij mochten proeven heeft onze mening over dessert wijnen voor altijd gekleurd.

Bereikbaarheid: 8

Prima parkeergelegenheid met garages op loopafstand. Net als het openbaar vervoer om de hoek van de Parkstraat aan de Kneuterdijk. Of spring op de fiets, neem een taxi, een koets wat ons betreft. Maar zorg dat u in 2019 zeker een tafel bij Vino e Cusina boekt!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..