-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch á lungo… STEAM

Onze edities

Bar- en grillrestaurant Steam is de nieuwe verrassing op de Scheveningse boulevard. Het restaurant is in de plaats van Toff gekomen. De eigenaar vond het tijd voor een transformatie. Dat is gelukt. Met Steam staat er een fonkelnieuw restaurant dat dit voorjaar haar deuren opende.

Locatie 8

Steam ligt op een denkbeeldige diagonale lijn met de Pier, vlakbij het Kurhaus. Top. Want àls je deze maanden dan uitgaat op Scheveningen, kies er dan voor jezelf onder te dompelen in die uitbundige sfeer in het hart van de boulevard. Parkeren kan dichtbij in een van de parkeergarages. Wie met  het openbaar vervoer reist, stapt ook vlakbij de boulevard uit.

Interieur 9

De fantasievolle inrichting in steampunkstijl is op zichzelf al een reden Steam te bezoeken. Steampunk verwijst naar de verhalen uit de Victoriaanse tijd, zoals de verhalen van Jules Verne die iedereen kent van ‘Reis rond de wereld in 80 dagen’. Een schildering van de wereldkaart op de muur vormt een hint naar deze periode, net als de schildering van klokken op sommige tafelbladen. De stijl is consequent doorgevoerd: Zelfs het personeel draagt kleding die duidt op de periode waarin stoom de belangrijkste krachtbron vormde. Als de zon schijnt, kan het dak aan de voorkant open en lunch je onder het hemeldak.

Menu 8

Twee paar ogen worden direct aangetrokken tot de ‘Steam Starter’, een proeverij van voorgerechten. Deze bestellen wij. Onze keuze wordt beloond met een feestelijk plankje heerlijkheden. Wij treffen een salade met geitenkaas, mango, walnoot en honing. Er is gemarineerde zalm met zoethout, brood met pesto en heerlijk zachte carpaccio met Parmezaanse kaas en rucola. Daarbij een tomatensoepje dat naar mijn smaak iets zouter had gemogen, maar ik heb geen hoge bloeddruk. Het gehaktballetje lijkt wat aan de droge kant.  Als ‘Main’ biedt Steam vlees, vis en vegetarische gerechten, waarbij de meeste keus is in de vleesgerechten. De kok bereidt vlees van Maas- Rijn en IJsselrund in de Mibrasa houtskooloven. Dat zorgt voor een speciale, wat rokerige smaak. Ook heeft Steam Nieuw-Zeelandse Ocean rundvlees op de kaart staan. Deze runderen grazen langs de kust en krijgen graan uit die omgeving gevoerd, wat voor kwaliteitsvlees zorgt, laten wij ons vertellen. Daarvoor komen wij zeker eens terug. Onze keuze valt nu op groene apserges en kip Poussin. Steam serveert de knapperige (uit de oven) asperges met geitenkaas en honing. Mijn tafelgenote gaat voor de kip Poussin, een klein gebraden kippetje. Zij kan kiezen tussen kip Poussin Piri Piri, naturel of met citroenkruiden. Het wordt de malse kip met citroenkruiden die haar uitstekend smaakt. Zij krijgt daarbij koolsalade, huisgemaakte appelcompote in mini-wekpotje en eveneens huisgemaakte friet. Of mijn gerecht niet erg zoet is, vraagt zij. Nee, de meeste honing ligt niet op de kaas, maar op het bord waardoor ik het zo zoet kan maken als ik wil. Met veel plezier drinken wij hierbij de Zuid-Afrikaanse Chardonnay Pinot van het wijnhuis Spier en een droge, frisse Sauvignon Blanc van Deakin Estate uit Australië.

Bediening 8

De bediening is jong, beleefd en zo attent tussendoor te vragen hoe het aan tafel gaat. Daarbij vertellen de medewerkers graag over de achtergrond van het restaurant en de gerechten. Opgetogen en voldaan keren wij na de lunch huiswaarts. Steam is voor herhaling vatbaar.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..