15.4 C
Den Haag
zondag, september 25, 2022

Lunch á lungo… Solo Vino by Gusto

Onze edities

Voor de langere zakenlunch bezoeken we Solo Vino, by Gusto. Voorheen alleen Gusto, maar inmiddels is het buiten een italiaans restaurant ook een wijnbar. De zaak is in ieder geval smaakvol ingericht, maar hoe smaakt het eten?

Locatie: 8

Solo Vino by Gusto zit aan het Plein, hartje centrum dus. Er is een een ruim terras op het Plein dat door de bomen lekker in de schaduw ligt. Helaas zijn er half september geen Italiaanse temperaturen meer, maar het zonnetje schijnt, dus wij nemen plaats op het gezellige terras. Door het nabijgelegen Binnenhof is het sowieso een leuke plek om mensen te kijken.

Interieur: 8

Solo Vino by Gusto is pas gerenoveerd en is modern en stijlvol Italiaans ingericht. Het is een langgerekt, ruim restaurant met diverse zitmogelijkheden. Er zijn tafeltjes voor twee of drie personen, maar ook nissen waar je met een groepje kan gaan zitten en een flinke hoekbank voor de echt grotere gezelschappen.

Menu: 8

De lunchkaart biedt frittate, panini, insalate en suppe. Omdat we uitgebreid willen lunchen, vragen we om de dinerkaart. Die krijgen we zonder dat daar moeilijk over wordt gedaan. De kaart is heel divers, buiten de pizza’s en pasta’s, ook een hoop anders lekkers. Het eerste voorgerecht is een crostini met gerookte zalm, rode ui en een huisgemaakte saus. Lekker fris en luchtig. We gaan op zijn Italiaans verder met toast belegd met geitenkaas, verse spinazie en een creme van aubergine en hazelnoot. Het tweede tussengerecht is een Vitello Tonato , dun gesneden kalfsvlees met een tonijnsaus met kappertjes. Deze smaakt precies zoals deze hoort te zijn. Vervolgens een bordje met vlees en vis. Deze bestond uit gegrilde lamskoteletten en rolletjes van zalm met sesamzaad met gegrilde groenten en een gevulde aardappel met kruidensaus.  Bij al dit lekkers mag de wijn natuurlijk niet ontbreken. De gerechten werden ondersteund door een witte Verdecchio (fris en droog) en een rode Nebbiolo (vol en krachtig), uiteraard van Italiaanse afkomst die ook zelf geimporteerd worden door Solo Vino Import. De desserts op de kaart zien er heerlijk uit, maar wij houden het even voor gezien.

Bediening: 8

We worden geholpen door een vriendelijke en vrolijke dame, Nelly. Erg behulpzaam en gastvrij. Je kan hier prima, zowel zakelijk als prive, de hele dag terecht en je kan dan eten waar je op dat moment trek in hebt. Ook voor de borrel is het hier prima toeven. Met op vrijdagmiddag natuurlijk de After Work Apperitivo. Een drankje (cocktail) met hapjes voor 10,00 euro p.p.

Laatste nieuws

Even voorstellen…

De trainers van de Max Health Club .....Pietro Villani Pietro Villani is personal trainer en fitnessinstructeur bij Max Health Club....

Lees ook..