15.4 C
Den Haag
zondag, september 25, 2022

Lunch a lungo… Ristorante La Liguria

Onze edities

Ristorante La Liguria is al meer dan 40 jaar gevestigd aan het Noordeinde 97 in Den Haag. Inmiddels een begrip in Den Haag! In een roerige (corona) tijd opende zij 1 oktober j.l. opnieuw hun restaurant met een volledig nieuw team en menu. Alhoewel we het restaurant kennen van voor de corona waren wij toch nieuwsgierig en gingen op onderzoek uit.

BEDIENING: 8

We werden ontvangen door een vriendelijke gastvrouw en uit de (open) keuken klonk een aangename ‘buongiorno’. Vanaf het Noordeinde wandel je zo even Italië in. Met net zulke Mediterrane gastvriendelijkheid als daar word je ontvangen en te woord gestaan. Uitleg over wijn en spijs is geen probleem. Er wordt tijd voor je genomen en dat draagt toch wel bijzonder bij aan een ontspannen gevoel tussen de drukke werkdagen door! 

locatie: 8

Het Noordeinde blijft toch wel één van de mooiste en gezelligste straten van Den Haag. Kunst, cultuur, winkels en horeca verenigen zich hier in diverse kleine zaakjes. La Liguria past hier, met haar eigenzinnige karakter, helemaal tussen. Deze mooie locatie is misschien niet direct handig in verband met parkeren, maar de sfeer van het Hofkwartier maakt alles goed.

Interieur: 8,5  

Bij binnenkomst wordt duidelijk dat er goed is nagedacht over de verschillende functies die La Liguria vervult. Het eerste gedeelte leent zich uitstekend voor een wat snellere informele lunch, terwijl voorbij de bar – achterin – de tafels volledig zijn gedekt voor een uitgebreide lunch of diner. Warme kleuren, licht en Italiaanse accenten zorgen voor een rustige en karakteristieke uitstraling. Ideaal is de knusse, romantische achtertuin. Midden in de stad, alle rust, deels overdekt met een prachtig bladerdak van druivenstruiken. Uniek!

Menu: 8

Een nieuwe wijn en spijs beleving werd ons verteld met een nieuw team bestaande uit o.a. Chef Patrick Salzano en Sommelier Daniele Lizza. Bij het inzien van de menukaart werd dit gelijk duidelijk. De gerechten op de menukaart zijn naar een hoger niveau getild. De klassiekers die je inmiddels bij elke Italiaan op de kaart ziet staan zoals vitello tonnato, pizza, tomaat/mozzarella salade, pasta carbonara, enz. enz. zijn van de menukaart verdwenen. Wat een verademing, een keer iets anders! Deze kaart is echt vernieuwend en onderscheidend. Maar nu nog proeven. Pinsa Romana stond o.a. op de kaart. Dit zijn vijf ‘bruscetta’s’ belegd met bijvoorbeeld tataki van hert, truffel en reductie van rode vruchten. Mmm, klinkt aantrekkelijk, maar we gaan toch voor wat anders. Mijn tafelgenoot startte met de Fassona Saporita, een ‘La Granda’ runder tartaar met Italiaanse kruiden, Taleggio D.O.P. saus en gemarineerd eigeel. Dit werd vervolgd door een Lombardia, een tagliolini met ossobuco saus, krokantje van Pecorino Romano D.O.P en reductie van Taleggio D.O.P. kaas. Het was vrij stil aan de overkant en geloof mij, dat komt niet vaak voor. Ik koos voor de Anatra, een gemengde salade, amandel, granaatappel, gekonfijte eend, Parmigiano Reggiano D.O.P. kaas en dressing van framboos-azijn. Hierna de signature van de chef, namelijk de Polpo e Tonno, octopus in gekruide tempura, gegrilde tonijn, karamel-saus en zwarte knoflook. Een verrassend heerlijke combinatie. Als afsluiter (we konden het niet laten) namen we de Not Tiramisu, schuim van mascarpone, koffie-glacé, crumble van Savoiardi, cacao tuille en gel van Amaretto en voor mij de La Liguria, kaki-pannacotta met witte chocolade, crumble van boterdeeg en gezouten karamel-ijs. Alles was even heerlijk op smaak. De gerechten werden gepresenteerd als ware schilderijtjes. Per gerecht kregen we dan ook het perfecte wijnadvies. Aangezien we door corona niet meer buiten de deur kunnen dineren zouden wij iedereen aanraden voor zowel zakelijk als privé, gebruik te maken van een heerlijke uitgebreide lunch. Je wordt compleet in de watten gelegd en je waant je even in een andere wereld. Diner is the new lunch!

www.laliguria.nl

Vorig artikelDe machtskaart
Volgend artikelKlasse, stijlvol en modern

Laatste nieuws

Even voorstellen…

De trainers van de Max Health Club .....Pietro Villani Pietro Villani is personal trainer en fitnessinstructeur bij Max Health Club....

Lees ook..