1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch á lungo… Restaurant Pearl in Hilton the Hague

Onze edities

Restaurant Pearl presenteert  een volledig vernieuwd interieur en dinerervaring: Meat & Discover in Hilton The Hague. Wij gaan erheen voor een lunch à lungo.

Locatie: 8

Restaurant Pearl in Hilton The Hague ligt aan de Zeestraat, vlakbij het hippe Zeeheldenkwartier en middenin het Mesdagkwartier. Een bruisende locatie op steenworp afstand van het centrum. Tram en bus stoppen vlakbij.

Interieur: 9

Kunst staat centraal in het interieur van Pearl. Het ‘Meisje met de parel’ van de Hollandse meester Johannes Vermeer vormt de inspiratiebron voor de inrichting van het restaurant. Bij binnenkomst valt direct de speciale projectie op staafjes op. De kleurstelling van het meubilair is gebaseerd op de kleuren in het schilderij.

Menu: 8

Executive Chef Frank Uphoff is erg trots op het Meat & Discover concept: “Op de vernieuwde menukaart staan alleen met passie vervaardigde, eerlijke producten. Voorafgaand aan de menukeuze nemen de restaurantmedewerkers de gasten mee in het verhaal rondom de producten die op de kaart staan. Het kiezen van een eigen steakmes maakt de beleving compleet, Meat & Discover komen samen!” aldus chef Frank Uphoff. Gastheer Mike van Saus toont ons op een grote plaat de verschillende soorten vlees waaruit gasten  kunnen kiezen. MRIJ-rund, USA-rund en Australisch rund, het is er allemaal. Imposant is de ‘Tomahawk’: een stuk vlees van het Hollands weiderund van 800 gram. Het wordt op het bot gebakken, zodat het vet goed door het hele stuk vlees kan trekken en voor veel smaak zorgt. Zachte bavette van de Australian Angus, malse ‘Flat Iron’ van hetzelfde rund, een entrecôte uit de USA met veel vet aan de zijkant voor de smaak en een ribeye van dezelfde Amerikaanse Creekstone farm behoren eveneens tot het assortiment. Tenslotte wijst Van Saus op de kleine, roze ‘ladysteak’ waaraan geen vetrandje is te bekennen. Wat te kiezen?

Chefkok Uphoff verrast ons graag. Eerst proeven wij een stukje Italiaanse San Daniele ham. Donker van kleur, stevige structuur, fijne bite en dito smaak. Wij drinken er een glas lichte, fruitige Australische Pinot Noir uit 2011 bij. Op het plankje charcuterie dat hierna op tafel komt, vinden wij onder meer zacht gegaard buikspek van het Duke of Berkshire-varken, foie gras, gegrilde courgette, soorten ham en zalige mosterdmayonaise. Daarnaast proeven wij een heerlijke steak tartaart met kwarteleitje. De net gesneden carpaccio wordt vergezeld door citroenmayonaise.

Na dit feestje serveert de kok het hoofdgerecht. Voor mij een Flat Iron, mals bereid in de grillmaster, zonder boter of olie. Daarbij ligt het vlees tussen grillplaten in en behoudt het zijn smaak optimaal. Het vlees kent in de verte een leversmaak. Daarbij wordt een rijke Béarnaisesaus geserveerd, gewaagd bij de Flat Iron. Het lichte zuurtje in de saus gaat verrassend goed samen met de leverachtige smaak van het vlees. Tafelgenoot geniet van de bavette met grovere textuur. “Wat een heerlijk zacht en  mals stukje vlees,’’ klinkt het enthousiast. Gesauteerde champignons, mousseline van aardappel en salade worden erbij geserveerd. Chimichurri en een groene pepersaus ontbreken niet. Tafelgenoot drinkt er een stevige Australische Malbec bij.

Tenslotte wordt op een vrolijke manier de huisgedraaide ‘Sundae’ vanille-ijs geserveerd. Wij kunnen kiezen wat we erbij willen. Ik ga voor bramen, frambozen en aardbei, tafelgenoot kiest bramen, brownie-crumbs en gesuikerde nootjes. Voor zowel een uitgebreide lunch of diner zit je bij Restaurant Pearl werkelijk in het pareltje van het Mesdagkwartier. Hier weten ze van eten een beleving te maken; Meat & Discover komen samen!

Bediening: 8

De bediening is enthousiast, attent, weet alles over de gerechten, producten en weet de juiste wijnen te adviseren.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..