6.4 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch a lungo… restaurant Allemansgeest

Onze edities

We gaan voor de lange lunch langs bij Restaurant Allemansgeest te Voorschoten, gelegen aan de Vliet. Een prachtige locatie met uitzicht op het water en de landerijen.

Bediening 8

Bij Allemansgeest treft u zeer professionele vakmensen die voorstellen doen die goed aansluiten op uw wensen, uw eetlust en smaakvoorkeuren. Bij binnenkomst wordt u warm ontvangen, de jassen worden aangenomen en naar de tafel gewezen. U wordt goed verzorgd met de juiste aandacht. Ook qua bediening komt u niets tekort in dit restaurant.

Interieur 8

Het restaurant heeft een warme, intieme sfeer. Het restaurant is authentiek gemoderniseerd en heeft een tijdloze en sfeervolle uitstraling. Er is een bar met loungemogelijkheden, een ruime aanlegmogelijkheid voor pleziervaartuigen en een tuinhuis met eigen terras.

Naast het à la carte restaurant, beschikt Allemansgeest over een serre, een tuinzaal, een tuinhuis en een historische opkamer die dienst doet als private dining room. De locatie is daarmee niet alleen geschikt voor lunch en diner, maar ook voor vergaderingen, bruiloften, partijen en recepties. 

Menu 8,5

Op de menukaart vind u gerechten uit de traditionele Franse keuken. Chef Jan en brigade werkt met natuurlijke en bij voorkeur streek- en seizoengebonden producten. We lieten ons verrassen. Bij het drankje aan de bar kregen we een amuse: een madeleine van chorizo met een crème van rode peper. Dat smaakt naar meer! Eenmaal aan tafel geschoven kregen we het eerste gerecht geserveerd. Gebakken zwezerik met aardpeer, bimi en vanillesaus. Heerlijk knapperig gebakken zwezerik. Dit gerecht staat bijna op geen enkele kaart meer! Dit werd vervolgd met Kalfstartaar met gemarineerde coquille en Vadouvan saus. Wederom een heerlijke smaaksenstatie. Hierna het hoofdgerecht een Rouleau van fazant met hete bliksem en zuurkool. Als afsluiter een Amandel mousse met appelcompote en speculaas ijs. Voor we vertrekken genieten we nog van een koffie met friandises welke ook uit eigen huis komen. Bij alle gerechten werd er een passende wijn geserveerd. De sommelier heeft de wijnkaart met zorg samengesteld en laat zich daarbij adviseren door diverse wijn- en champagnehuizen en wijnimporteurs. Regelmatig worden er nieuwe pareltjes aan de wijnkaart toegevoegd.

Bereikbaarheid 8

De bereikbaarheid is prima maar wel met de auto. De locatie is voorzien van een prive parkeerterrein. Of in de zomer ook prima te bereiken met de boot. De perfecte locatie om aan te meren aan de steiger en te genieten van een heerlijke lunch of diner op het prachtige terras.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..