15.4 C
Den Haag
zondag, september 25, 2022

Lunch a lungo… Marina Lounge by Fletcher

Onze edities

Ze opende in december 2020 haar deuren, het splinternieuwe Fletcher Hotel aan de Gevers Deynootweg 95 op Scheveningen. Met het improvisatievermogen van het team zit het dus wel goed, is in het eerste jaar bewezen. Nu de horeca weer wat op adem komt, vond Business Haaglanden het de hoogste tijd een zakelijke Lunch à Lungo in het Restaurant Marina Lounge Scheveningen van het hotel.

locatie: 7

Restaurant Marina Lounge by Fletcher in Scheveningen is zeer gemakkelijk bereikbaar: het openbaar vervoer stopt op steenworp afstand. Voor automobilisten liggen rondom ruime parkeergarages. De lounge biedt zicht op de levendige Gevers Deynootweg, het restaurant eveneens. Wie de andere kant uitkijkt, heeft zicht op het Circustheater en het plein.

Interieur: 8  

De gezellige tafels in de lounge nodigen uit om te komen zitten. Ze zijn dan ook behoorlijk bezet op deze woensdagmiddag, half een. Wie even doorloopt over het zachte tapijt, komt uit in het sfeervolle restaurant. De kleuren refereren aan de zee. Het heldere licht geeft  de ambiance een open karakter. En op alle tafels staat een klein vaasje met een bloemetje voor een vrolijk effect.

Menu: 8

De lunchkaart biedt koude en warme lunchgerechten, salades en soepen. Op de dinerkaart treffen wij de ‘Proeverij Marina Lounge’, een shared diner met acht kleine gerechtjes. Hoewel deze proeverij op de dinerkaart staat, is deze ook als lunch te bestellen. Wij gaan proeven.

Van gastheer Jeroen krijgen wij de vraag of wij vlees, vis of vegetarische gerechtjes willen. Een combinatie is ook mogelijk. 

Tafelgenoot en ik vinden een combinatie van vis en vlees een uitstekend idee. Wij worden voorbereid op drie voorgerechtjes, drie hoofdgerechtjes en per persoon een dessert. Het idee achter het shared diner is dat de kok de gasten verrast en een selectie van gerechtjes maakt. Daarin kan hij altijd variëren. 

Voordat de lunch begint, krijgen wij een gegratineerde oester, op een bedje van spinazie. De amuse wordt gepresenteerd op een plateau waarvan de kou afslaat. Rond de oesters liggen droog ijs en ijskoude, gladde steentjes. De oester smaakt zeer zacht. Tafelgenoot vindt zijn witte wijn, een Chardonnay er prima bij smaken.

Na de eerste verrassing kan het culinaire feestje beginnen. Een etagère van aardewerk schaaltjes voor ‘de eerste ronde’ van voorgerechtjes komt op tafel. 

In het eerste schaaltje zien wij taco krab. Tafelgenoot kijkt even wat in het schaaltje eronder ligt. De chef heeft voor rauwe zalm met gamba gekozen. 

De smaak van de krab komt goed uit in dit voorgerecht, waarbij een puntje saffraanmayonaise is geserveerd. De zalm kent een stevige textuur en de kruidensla geeft extra flavour. We eindigen de serie voorgerechtjes met een zalig  mini-tartaartje. Ondertussen ga ik over van Spa Blauw naar een glas witte wijn. Past perfect.

Bij de tweede ronde komen drie hoofdgerechtjes op tafel: Fijngesneden, perfect gebakken plakjes  zachte ossenhaas met een stamppotje. Daaronder een schaaltje risotto met kaas en truffel, waar tafelgenoot naar eigen smaak wat zout toevoegt en tenslotte een heerlijk stukje zeebaars met groenten, waaronder zoetige mini-maïs.

We krijgen vanille-ijs in een chocoladeschaaltje, omringd door crumble en een braampje toe. We sluiten af met een kopje koffie en een cappuccino. 

De chefkok heeft ons smakelijk verrast. En de porties zijn zo uitgekiend dat niemand met een ‘plofgevoel’vertrekt. Wij vinden dat veel meer mensen moeten komen genieten van Marina Lounge Scheveningen.   

BEDIENING 8

Onze gastheer van dienst vertelt met kennis van zaken over de verschillende gerechten die wij krijgen aangeboden. En ook de wijnen die hij adviseerde pasten perfect bij de verschillende smaaksensaties waarop wij werden getrakteerd.

Laatste nieuws

Even voorstellen…

De trainers van de Max Health Club .....Pietro Villani Pietro Villani is personal trainer en fitnessinstructeur bij Max Health Club....

Lees ook..