8.8 C
Den Haag
dinsdag, april 23, 2024

Lunch a lungo… Lemongrass

Onze edities

In wijnrestaurant Lemongrass kan je uitstekend terecht voor een korte lunch, een lunch à lungo, borrel of diner. Wij gaan erheen voor een lange lunch. Naast de reguliere gerechten biedt de chef ook fijne, lichte businesslunches van twee of drie gangen. Op naar Scheveningen. 

Locatie: 9

Lemongrass bevindt zich met perfect zicht op de haven met bootjes op een op en top gezellige locatie. Parkeerplaatsen rondom en voor de fietsers onder ons zijn er pal voor en naast het restaurant fietsenrekken.

Interieur: 8

Bij Lemongrass voel je je direct thuis. Bij binnenkomst valt de wijnmuur direct op. Niet voor niets is Lemongrass een wijnrestaurant natuurlijk. De bruine, aarden tinten geven een chique touch aan het warme interieur. Het is eveneens mogelijk buiten op het terras plaats te nemen. Daarvoor vinden wij het deze mei-dag net te fris. Wij kiezen binnen een tafel aan het raam. 

Menu: 7,5 

Lemongrass biedt kaarten voor lunches, diners en wijn. Lunchgerechten bestaan uit verschillende belegde broodjes en salades. De keuken bereidt ook twee- en driegangen-(business-)lunches. 

Voor ons wordt het deze zonnige woensdagmiddag een drie-gangen businesslunch. Na een vrolijke amuse en ook brood met olijfolie, balsamico en zeezout, beginnen we aan onze businesslunch. 

Ons voorgerecht bestaat uit langoustine met doperwtenpuree. De bediening laat ons weten dat de kleine zeekreeftachtigen met de hand worden opgedoken voor de Portugese kust. De langoustine wordt vergezeld van een doperwtenpuree waarin een klein zoetje is te proeven. Wij vinden ons voorgerecht heerlijk. Lemongrass heeft als leus ‘Life is too short to drink bad wines’. Dat weet het restaurant te bewijzen. Bij ons voorgerecht drinken wij een heerlijke, goudgele Spaanse witte wijn. 

Deze Mestizaje bevat viognier, malvasia en inheemse merseguera druiven. De wijn combineert subliem met het voorgerecht. Als hoofdgerecht krijgen wij een goed gebakken schol, bereid met rozemarijn en tijm. Onder meer bundelzwammetjes,  en pommes du soleil  omringen het visje. Wij krijgen het advies er een Zuid-Afrikaanse  Chardonnay uit 2018 bij te drinken en nemen dit advies ter harte. Waarvan wij totaal geen spijt hebben. Deze reserve wijn heeft een prachtig boeket, is fris, kent wat citrustonen, heeft eveneens iets zoets en een honingachtig aroma. Mijn tafelgenoot en ik genieten van de op de graat gebakken vis. Voor ons beiden mocht er wel een klein beetje meer flavour op het bord komen. Duidelijk is wel dat de vis dagvers is. In combinatie met de wijn gaat het allemaal goed en de borden gaan leeg.    

Ons dessert is ronduit een snoepje: Hangop van vanille, yoghurt en citrus met gemarineerd rood fruit – bessen en aardbei – chocolademousse en vanille. Hier komt een verrukkelijke, rode Zuid-Afrikaanse dessertwijn van muscadel bij. De wijn heeft een aangenaam sterke smaak waarin je rozijntjes proeft. Tegelijkertijd is hij heerlijk fris. Samen met het toetje veroorzaakt dit drankje een fantastische smaakexplosie in de mond. We sluiten af met koffie waarbij we drie kleine verrassinkjes krijgen: voor ieder ligt er een mini- mokka tompouceje, een sinaasappelkoekje en een eclair met room op een schaaltje.

Bediening: 8  

Wij zijn beleefd ontvangen. Van tevoren werd gevraagd of er bepaalde gerechten zijn die wij niet eten. Bij het eten kregen we naast uitleg over de gerechten ook goede wijnadviezen.

Laatste nieuws

Sophie van Gunn en Willem Jan Huizingavan Baker Tilly: ‘Een uitdaging in huidig belastingklimaat ondernemer te zijn’

Het zal de Haagse ondernemer niet verrassen dat de grootste belastingwijzigingen elk jaar op Prinsjesdag worden aangekondigd. Maar ook...

Lees ook..