2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Lunch a lungo… Het Gouden Kalf

Onze edities

In de Scheveningse haven is sinds kort Het Gouden Kalf gevestigd. Een mooie plek voor een zakelijke lunch? Wij gingen natuurlijk even langs om te proeven of de Business Haaglanden lezers er binnenkort zouden moeten reserveren.

Bediening: 8,5

De dame die ons hielp had duidelijk haar Hotel School-papieren op zak. Bij binnenkomst werden met een gastvrije glimlach onze jassen aangenomen en wij naar de voor ons gereserveerde tafel begeleid. Kennis van zaken van de wijnen en de ingrediënten, meedenken met een oplossing als de tafelheren er even niet uitkomen en zeer alert op eventuele allergieën. Wat een verademing deze service

Interieur: 8 

Aan de zijde van de haven bieden grote ramen uitzicht op de bootjes in het kabbelende water. Erg rustgevend, dus prettig als er over zaken gesproken moet worden tijdens de lunch. Aan de straatkant ook grote ramen maar hier slim onderbroken door planten die vanaf het plafond naar beneden hangen. Hierdoor storen de voorbij rijdende auto’s amper. Alles in witte tafelkleden gedekt, een fijn, niet te hard muziekje op de achtergrond, al met al een prettige ambiance, met een open keuken in het midden. Voor warme dagen is er tevens een riant terras beschikbaar.

Menu: 8,5

Vooraf krijgen wij beiden een gerookte boter met gefermenteerde knoflook en vers afgebakken broodjes. Een erg verfijnde en bijzondere smaak.  De voorgerechten: Een heerlijke yellow vin tonijn in Mexicaanse kruiden – geitenyoghurt dressing, stukjes meloen en croutons. De salade fruits de mer met Ierse oesters, scheermesjes, Zeeuwse mosselen, kokkels, cantaloupe meloen en gedroogd zeewier heeft een frisse en lichte smaak.

Als hoofdgerecht kiezen wij de kwartel en eendenlever in een crème van knolselderij, gecomplementeerd met eekhoorntjesbrood en krielaardappeltjes.  Ook het hoofdgerecht van de redacteur van dienst; de heilbot met geroosterde prei, gemarineerde tomaat, okra met augurk, wordt geserveerd op een mooi opgemaakt bord en is exceptioneel van smaak. De heilbot is werkelijk een ingehouden smaakexplosie, erg divers maar zacht, niets overheerst. Het Gouden Kalf heeft tevens een prima wijnkaart en schenkt en goede kop koffie, met een zoete macaron om het af te maken.

Bereikbaarheid: 7,5

Er zijn genoeg parkeerplaatsen in de buurt. Met het openbaar vervoer kunt u het beste uitstappen op de halte Statenlaan/ Westduinweg en is het minder dan vijf minuten wandelen. Reserveer maar snel een plek, want de kaart en de ambiance van Het Gouden Kalf zijn ook zeker het ‘omfietsen’ waard!   

www.hetgoudenkalf.com

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..