7.2 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch a lungo…Gastrovino la Liguria Scheveningen

Onze edities

We gaan voor de lange lunch langs bij Gastrovino La Liguria Scheveningen, gevestigd in het monumentale Sluiswachtershuis in de haven van Scheveningen. Een plek waar restaurant, winkel en traiteur feilloos in elkaar overlopen en waar je je waant in Italië.

Bediening 8

We werden hartelijk ontvangen en het was behoorlijk druk tijdens de lunch maar daar draaide de bediening hun hand niet voor om. Alles liep soepel en gesmeerd. Wij werden geholpen door Mike. Mike had duidelijk verstand van zaken en ondanks de drukte toch tijd voor een gezellig kletspraatje en goede adviezen qua eten en wijn. Alleen dat al is in deze tijd een verademing.

Interieur 8

Het schattige Sluiswachtershuis is in tweeën verdeeeld. Aan de ene kant winkel en traiteur, ook wel mercato genoemd, en de andere kant het restaurant. Maar dat loopt mooi in elkaar over. Binnen marmer en fluweel in warme kleuren wat voor een ongedwongen sfeer zorgt. In de serre en buiten zie je de materialen hout en riet. Wat voor het mediterane gevoel zorgt. Overal komen de rieten manden terug die allemaal bij elkaar gebonden zijn met her en der een olijftak erin gestoken. Dit alles wordt opgeleukt met het super vrolijke servies waar alle gerechten op geserveerd worden maar wat ze ook verkopen in de winkel.

Menu 8

Je kunt hier terecht voor een kop koffie, brunch, lunch, aperitivo en diner met Italiaanse twist. Gastrovino werkt met Slow Food producten uit Italië. Puur, eerlijk en schoon en dat proef je! Alles wat je daar eet, kun je ook kopen in de winkel. Zo kun je ook thuis genieten van het Italiaanse gevoel. Maar wij zitten nu hier en krijgen een zakje heerlijk brood met olijfolie vergezeld met een bakje zeezout. Hierna begonnen we met antipasta, Polpette della nonna. (huisgemaakte gehaktballetjes in tomaten saus naar grootmoeders recept) en een Burrata met gegrilde paprika. Dit werd vervolgd door gegrilde dorade met gegrilde groentes en mijn tafelgenoot koos voor de pasta van dag buiten de kaart, fettuccine met funghi porcini en truffel. Ja allemaal even heerlijk. Verse eerlijke producten zonder teveel poespas en dat proef je. Hierbij werd gedronken een witte (icoon)wijn, de CA’ BRIONE 2020 uit Italie. Mocht je nu in de winkel hebben gelopen en daar je favoriete wijn hebben gezien en deze staat niet op de kaart in het restaurant? Geen probleem! Deze kan in de winkel worden gekocht en in het restaurant worden genuttigd met 16,50 extra kurkgeld.

Bereikbaarheid 8

De bereikbaarheid is prima. Waar vroeger het huisje eenzaam in de ruimte stond, is hier nu een complete nieuwe wijk omheen geboren. Makkelijk te bereiken met de auto met betaald parkeren. Bus 28 stopt naast het restaurant. De mercado is open van 10 – 19.00 uur en het restaurant van 11.30 – 23.00 uur en dit 7 dagen per week.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..