-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch a lungo….De vrienden van de Burgemeester

Onze edities

De razende horeca reporters van Business Haaglanden sprongen in de auto en tourden – toepasselijk voor dit mobiliteitsnummer – naar Zoetermeer. In het etablissement aan het Stadhuisplein nummer 12 werden wij zeker niet teleurgesteld.

Bediening: 8

De jongens en meisjes in de bediening bij De vrienden van de Burgemeester zijn allemaal erg vriendelijk. Echte horecatijgers die tijdens de drukte de tijd nemen om ons te informeren over de verschillende gerechten, de soep en burger van de dag en je met een glimlach bedienen. Een prestatie als je bekijkt hoeveel mensen er op deze plek aan kunnen schuiven, zeker met mooi weer, want onder een werkelijk gigantische parasol is op het terras van het Stadhuisplein zeker plek voor zo’n honderd man. Geen stress te bekennen echter bij de bediening, waardoor de bezoekers ook zichtbaar ontspannen.

Interieur: 8

Maar ook het zorgvuldig samengestelde interieur draagt bij aan de ontspannen sfeer in de zaak. Binnen worden intieme, ronde, zithoekjes afgewisseld met een aantal hoge tafels voor twee personen en verschillende tafels voor vier of meer. Alles gegoten in verschillende kleuren bruin en houten elementen. Door de grote raampartijen is De vrienden van toch een lichte zaak, met de bar in het midden als bedrijvig eiland. Ook staat de muziek niet te hard, waardoor je elkaar prima kunt verstaan.

Menu: 8

Ontbijt, lunch, diner en bijeenkomsten, u kunt bij De vrienden van de Burgemeester voor alle gelegenheden aanschuiven en hebt keuze uit een zeer uitgebreid en uitgebalanceerd menu, met daarbij natuurlijk een goede selectie wijnen. De carpaccio van runderentrecote die wij delen is werkelijk om je vingers bij af te likken. De op lage temperatuur gegaard Black Angus smelt in de mond, vergezeld door de juiste hoeveelheid Gran Padano, rucola en dressing. Als hoofdgerecht valt de keuze op de Burger klassiek deluxe en de maaltijdsalade ossenhaas. Het vlees in beide gerechten is heerlijk mals. Het witte broodje waar de burger op wordt geserveerd is kakelvers, net als de weelderige vulling: gebakken ei, cheddar, tomaat, kropsla en augurk. De friet, excuses, de potatoe wedges en de kleine salade maken het geheel mooi af. Ook de maaltijdsalade is rijk gevuld, met onder meer soja, sesam, cashewnoten lente ui en knapperige taugé. De schijfjes tomaat hadden naar onze smaak zelfs weggelaten mogen worden, want met de roerbakken ossenhaaspuntjes heb je echt al een heerlijke maaltijdsalade die helemaal af is! Enige minpuntje was, zoals bijna overal in Nederland, de te hete melk in de cappuccino als afsluiter, jammer want de koffiebonen van Piazza Doro zijn een goede keuze. 

Bereikbaarheid: 7

Binnen een handomdraai bent u vanuit de regio in het stadshart van Zoetermeer. En ook met trams 3 en 4 (halte Stadhuis) is het goed bereikbaar. Het grote winkelcentrum is een leuk alternatief voor de Haagse binnenstad en ook zakelijk (parkeren kan makkelijk in de Amsterdamsestraat garage) is het centrum van Zoetermeer een goede plek om af te spreken. Maar aanschuiven bij De vrienden van de Burgemeester, dat is eigenlijk de beste reden om naar Zoetermeer af te reizen. En we hebben nog zoveel niet geproefd!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..