3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch a lungo: De Dagvisser

Onze edities

De Dagvisser is gevestigd in de Scheveningse vissershaven, vlakbij het Noorderlijk Havenhoofd en om de hoek van de Scheveningse visafslag. De Dagvisser staat voor 20 jaar eerlijke vis en werkt alleen met dagverse producten van het seizoen. Sinds 1996 bestaat dit Zeeuwse familiebedrijf. Van vader op zoon en al jaren gerund door Kees en Sjanet Schot Vanaf begin december opnieuw geopend in een heel nieuw jasje, dus tijd voor de proef op de som! 

Locatie 8

Zoals eerder vermeld is De Dagvisser gevestigd in de Scheveningse vissershaven. Prima aan te rijden en voldoende parkeergelegenheid. Dat zal met heel mooi weer doorgaans iets lastiger zijn. Maar daar hadden wij geen last van. Er is volop parkeergelegenheid in de omgeving. Daarnaast zijn er diverse horecagelegenheden in de buurt, maar voor een unieke ervaring bent u bij De Dagvisser aan het goede adres.

Interieur 8

De Dagvisser heeft een complete renovatie ondergaan. We kunnen dan ook niet anders constateren dat het echt prachtig is geworden. Een ‘haven sfeer’ in een modern en warm jasje. Veel robuuste en stoere materialen zoals touw, hout en steen. Wat vooral erg leuk is zijn de zwart-wit fotobeelden van oud-Schevenigen op de stenen muren. Toch ziet het geheel er strak en sophistecated uit. Verder is een leuk detail dat de menukaart een krant is, genaamd het Scheepsjournaal. De uitstraling van deze menukaart past dan ook geheel in de sfeer van het interieur. Natuurlijk is het ook mogelijk om met mooi weer lekker buiten op terras te eten en uit te kijken op de haven van Scheveningen

Menu 8

Als voorgerecht kozen we voor een California Roll, een sushi rol met krab, avocado, komkommer, tobiko en Japanse mayonaise. Er is inmiddels wat vergelijkingsmateriaal op sushi gebied, maar deze was erg lekker! Tafelgenoot koos voor de gewokte vongole met saffraan, tomaat en knoflook. Helaas niet het seizoen van de vongole, dus deze zijn vervangen door kokkels. Maar dat deed aan de smaak niet onder. Als hoofdgerecht gingen wij voor de gegrilde tonijnsteak met udon noodles, sesam en groenten met een saus van gember en citroenblad. De tonijn was perfect gegrild en echt heerlijk op smaak. Persoonlijk vond ik het iets te veel noodles, maar dat is voor iedereen weer anders. Verder  hadden we een op de huid gebakken kabeljauwfilet met vongole (ook wederom vervangen voor kokkels) met tagliatelle en kruiden beurre blanc. Ook een genot voor de smaakpapillen. De vis ook weer perfect op smaak. Dit geheel werd begeleid met een Chardonnay, Light Horse Napa uit Californië op advies van de alleraardigste gastvrouw. Verder is de kaart zeer uitgebreid en wat ook wel leuk is dat je ook vis naturel kan bestellen. Dit betekent dat je de vis kan laten grillen, bakken, pocheren. De vis in zijn geheel wilt of juist gefileerd. Zonder poespas alleen vis met frites en sla.

Bediening 8

We werden hartelijk ontvangen door de eigenaresse Sjanet. Een horecavrouw in hart en nieren. Het viel ons op dat het behoorlijk druk was tijdens de lunch, maar dat alles gesmeerd liep. Als je eigenlijk verder niks kan bedenken, dat betekent dat het goed is!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..