2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Lunch a lungo… De Basiliek

Onze edities

In de Korte Houtstraat, vlakbij het Plein, zit al geruime tijd restaurant De Basiliek. Business Haaglanden schoof aan voor een lange lunch en liet zich verrassen door de verschillende smaken én mooie anekdotes van eigenaar Roos Carrieri over het horeca vak.

Bediening: 8

De ober die ons helpt met onze keuze is betrokken en heeft humor. Als hij iets niet weet, gaat hij het vragen en vertelt tijdens het bijschenken verder over de gerechten die wij zojuist hebben geproefd. Het is een verademing om professioneel bediend te worden zonder de ‘stijfheid’ waarmee dit vaak gepaard gaat. Eigenaar Roos Carrieri vertelt dan ook dat ze een mooi team van mensen om zich heen heeft verzameld in de loop der jaren.

Interieur: 8

Gelijk maar het meest opvallende detail uitgelicht: twee ronde tafels, midden in de ruimte, met een smaakvol en kleurrijk boeket erop. Op de tafels staan de flessen digestieve drankjes, als een soort knus kringgesprek te wachten tot er een van hen wordt aangebroken. Een lekker huiselijk tafereel in het verder smaakvol ingerichte restaurant, waar strakke lijnen worden afgewisseld met kleurrijke pop art werken. In het raam staan een aantal kleine tafeltjes, van waaruit het heerlijk mensenkijken is.

Menu: 8,5

Als vooraf nemen wij de zwezerik met rolletje spitskool en cantharellen in biersabayon, wortel jus en de perzik en de burrata met tomaat, amandel en waterkers. Wat een fijne combinatie is de smaak van verse burrata met perzik, echt een ontdekking! De zwezerik is knapperig gebakken, lekker pittig van smaak net als de cantharellen, die bij anderen nog wel eens flauw worden geserveerd. Bij zowel voor- als hoofdgerecht wordt een mooie witte wijn geschonken, een Zuid-Afrikaanse Niel Joubert Herr Leicht.

Als hoofdgerecht wordt gekozen voor de vis van de dag; Harder filet uit Zeeland met tomaten vinaigrette, doperwtjes, knolselderij salade, aubergine en zeekraal. Een heerlijke combinatie van smaken met een filet die echt fantastisch op smaak is gebracht. Aan de overzijde wordt gekozen voor de Steak met salsa verde en pasta taart. Het gerecht wordt, net als alle andere gerechten overigens, op een mooi opgemaakt bordje geserveerd, waar asperges vrolijk het mooi gesneden stukje Black Angus toewuiven. En nog vrolijker worden wij van de bij de koffie geserveerde desserts: Een bastonge taartje met merengue blauwe bessen en lemon vulling en de Tompoes van witte chocolademousse, framboos sorbet en drie frambozen op een rij op het hoedje van dit ‘taartje’. 

Bereikbaarheid: 8

Met zoveel openbaar vervoer op steenworp afstand en prima parkeermogelijkheden onder het Plein is De Basiliek erg goed bereikbaar. En dat is maar goed ook, want daardoor heeft u geen enkel excuus om niet eens aan te schuiven op deze bijzonder fijne plek in het centrum.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..