1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch a lungo… Ciao! Ciao!

Onze edities

Na veel succes in Laren, Zandvoort aan Zee en met vier vestigingen in Amsterdam is het tijd voor Den Haag om culinair te genieten in Café George. Op het Plein, nummer 11, is deze brasserie in Franse en New Yorkse stijl niet te missen. De gezellige, strakke uitstraling is uitnodigend. Business Haaglanden had veel goeds over deze nieuwe café gehoord, was benieuwd naar deze aanwinst in het centrum van Den Haag en besloot zelf te oordelen.

Locatie 9
Ciao! Ciao! is momenteel gevestigd aan het Toernooiveld met een prachtig uitzicht op de Hofvijver en het Torentje en anderzijds een uitzicht op het Lange Voorhout. Een ideaal centraal punt om af te spreken voor een zakelijke meeting of neer te strijken tijdens het winkelen. Parkeren in het centrum blijft altijd lastig, maar een grote parkeergarage en het openbaar vervoer zijn op loopt afstand te bereiken.

Interieur 8
De zaak is sfeervol ingericht met hout, leer en industriële accenten. Houten tafels met stoelen en banken van leer. Bij binnenkomst heb je gelijk uitzicht op de keuken. Voor de keuken is een aquarium met verse kreeften. Ook zijn er achterin de zaak wijnkasten. Deze zijn ook te koop voor bedrijven (of privégebruik ), zodat altijd je favoriete wijn tot je beschikking staat.

Menu 8
De menukaart biedt voor ieder wat wils. Er is een aparte lunchkaart. Van Italiaans belegde broodjes, diverse salades, soep tot aan antipasta’s met vlees en vis. Er is een uitgebreide kaart die ook voor het diner gebruikt wordt. Hier staan buiten de pizza’s en pasta’s ook de voor­ en hoofdgerechten op. De keuken wordt al jarenlang gerund door, bij velen bekend als, Tonino. Wij kozen als voorgerecht voor de antipasta ‘di Tonino’ voor twee personen. Wij kregen een prachtig opgemaakte schaal met een selectie van prachtige Italiaanse vleeswaren en vegetarische gerechten. Meestal vrij standaard, maar hier zaten toch wel een aantal verassende elementen in. Vooral lekker zijn de gevulde tomaatjes met tonijn en de carpaccio bombe. Een bolletje van mascarpone met truffel omwikkeld met carpaccio en Parmezaanse kaas. Tevens zijn er aan verschillende soorten olijven geen gebrek. Als hoofdgerecht koos mijn tafelgenoot voor de beroemde ‘tortellini a nero di sepia’. Voor deze pasta schijnen mensen een rondje om te rijden! Het bestaat uit zwarte pasta, tortellini gevuld met witvis en een saus van gorgonzola en fijn gehakte jumbogarnalen. Om je vingers bij af te likken! Ik koos voor de vijf gegrilde gamba’s met een dressing van citroen, olijfolie, knoflook en verse peper. Hierbij werden verse groenten en pasta ‘aglio olio’ geserveerd. De gamba’s hadden echt een fantastische grillsmaak en vijf stuks zijn ook echt genoeg, want het zijn grote jongens. Bij het voorgerecht kozen we voor een glaasje witte huiswijn. We konden kiezen uit drie soorten: Pinot Grigio, Sauvignon en Chardonnay. Wij kozen voor de Pinot Grigio. Bij het hoofdgerecht werd een rode huiswijn aangeraden. Het viel ons op dat de wijnkaart geheel afkomstig is uit diverse Italiaanse gebieden en dat de prijzen ook zeer schappelijk zijn. Als afsluiter kozen we voor een cappuccino en een ‘Scroppino a limone’, spoor van citroenijs, wodka en Prosecco.

Bediening 8
Bij aankomst werden we warm ontvangen en begeleid naar onze tafel welke wij geserveerd hadden. Daar waren we blij mee, want het was behoorlijk druk. Verder werden we geholpen door twee uiterst vriendelijke dames die ons informeel maar toch professioneel te woord stonden.

http://www.restaurantciaociao.nl/

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..