-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch á lungo… Capriole cafe

Onze edities

Capriole Café….een verfrissend horecaconcept op de Binckhorst. Een combinatie van koffiebranderij en restaurant in een schitterend gerenoveerd fabriekspand aan het water van de trekvliet.

Locatie: 8

Capriole Café ligt verscholen achter de Fokker Terminal aan de Fokkerhaven. Door de goede verbinding met het centrum van Den Haag en de snelwegen eromheen is het een ideale ontmoetingsplek voor een lunch. Er is ruim voldoende gratis parkeerruimte, maar ook met de fiets en OV is het prima en snel bereikbaar.

Interieur: 8

Via de ruime entree komen we binnen in een sfeervolle lichte ruimte waar we hartelijk worden ontvangen door gastheer Patrick. Het interieur is clean en open en tot in de puntjes doordacht met de combinatie van materialen als messing en hout. Er is een loungehoek met een bank en luie stoelen en van onze tafel kijken we uit op de industriële bar met daarachter een open keuken. De eyecatcher naast de bar is een grote koffiebrander waar master roaster Giancarlo Matarazzi regelmatig te vinden is. Patrick leidt ons vol trots door het pand en laat boven de vergader en -workshopruimte zien. Ook hier kijk je uit over het terras aan het zonnige haventje met splinternieuwe aanlegplaatsen voor passanten.

Menu: 9

De menukaart verraad dat het ‘Café’ in de naam van Capriole misschien toch een understatement is. Het water loop ons in de mond bij de aanblik van de lunchgerechten. Leuk om op te merken is dat je kunt aanschuiven voor een ontbijtje met o.a. egg benedict, een verrassende lunch sandwich of burger maar ook voor een uitgebreide 3 gangenlunch met een goed glas wijn en natuurlijk een avondje dineren.

Wij komen voor een middagje lekker tafelen en laten Patrick ons adviseren voor een 3 gangenlunch met een passend wijntje. Op zijn advies beginnen we met de Ceviche: Friszure scholfilet, octopus, avocado en cassavechips en de Parelcouscous: met geroosterde groenten, granaatappel en pane carasau. Daarbij een glas Marsanne ‘LE PINADA’ een volle witte wijn uit de Franse Lanquedoc met hinten van perzik en gele pruim.

Als hoofdgerecht een mooie Steak tartaar: geserveerd met frisee, aardappelkaantjes, kwartelei en dragoncrème. En de Crispy pork met gamba: Langzaam gegaard buikspek, Capriole Paso Fino koffie, chipotle, polderaardappel en een gebakken gamba. Knap hoe het goed gedoseerde gebruik van koffie de mooie smaak van dit gerecht versterkt en niet overheerst.

Daarna komt chef-kok Jack aan tafel met een extra verrassing een heerlijk stukje Gravlax ‘de huisgepekelde zalmfilet die we echt even moeten proeven’ met dille, yoghurt spread, Granny Smith en aan tafel wordt er nog een beetje Hermit gin overheen gesprayd. Jum!

Bij het dessert ‘Coffee Overdose’ met een Moelleux van chocolade en koffie, vanille roomijs met koffie, koffiecrumble met cascara siroop en een shot cold brew koffie kunnen we niets anders zeggen dan mmmmm… De coffee-food combinaties zijn verrassend en smaakvol. Wij komen zeker terug.

Bediening: 9

Onze gastheer Patrick Proveniers heeft ons perfect verzorgd. Met ouderwetse passie voor zijn vak en bovendien uitstekende product en -mensenkennis. Chapeau. Tip: Voor wie zeker wil zijn van een plekje in dit verscholen maar geliefde restaurant.

Reserveer bijtijds.  http://capriolecafe.nl/

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..