15.4 C
Den Haag
zondag, september 25, 2022

Lunch á lungo… Brasserie Stocks & Bonds

Onze edities

Hotels zijn veel gebruikte locatie voor zakelijke ontmoetingen en lunches. Business Haaglanden streek voor deze editie neer bij Brasserie Stocks & Bonds in Hotel Indigo Den Haag gelegen tegenover het Koninklijk Paleis en genoot er van de gastvrijheid en luxe.  

Bediening: 7,5

De dames van de bediening doen hun werk met zichtbaar plezier. Service met een glimlach, gedegen kennis van gerechten en wijnen, onzichtbaar maar toch in de buurt. 

Interieur: 8,5

Het hotel, en dus ook Brasserie Stocks & Bonds, is gevestigd in het pand waar vroeger de Nederlandsche Bank zat en zoals vaak met zaken en oude industriele gebouwen die een nieuwe bestemming krijgen, is dat goed uitgepakt. De oude Art Deco elementen bleef bewaard (plafonds, marmer, glas in lood, deuren en lampen – prachtig) en is aangevuld met goed gekozen vloeren: een visgraat van hout in de salon, oude (originele) steentjes bij binnenkomst, een diagonaal gelegde tegelvloer van zwart-wit marmer in de zithoek bij de entree, prachtige dikke kleden in verschillende motieven door het hele pand… Alles mooi. Wat ook geldt voor de velours meubels en het gedurfde bloemenbehang. Alle kleuren smelten samen in het geheel. Zelfs bij binnenkomst hangt er een heerlijke geur (speciaal door Rituals samengesteld) die via het luchtsysteem subtiel wordt verspreid.

Menu: 8,5

Van ontbijt, kop koffie, een eenvoudige lunch tot borrel kan je hier prima terecht. Wij gingen voor het uitgebreide (nieuwe) lunchmenu welke ook als diner te bestellen is. Dit lunchmenu is vanwege de coronamaatregelen alleen op reservering te bestellen. Liefst 2 dagen van te voren. Bij groepen bestaande uit meer dan 4 personen krijgt u een tafel beneden in “The Vault”. Chef-kok Francisco de Almeida met zijn multiculturele keukenteam, creëren moderne gerechten met lokale en seizoensgebonden ingrediënten volgens internationale keukentrends als inspiratie. Wij kregen als voorgerecht Steak tartaar met een brioche van truffel, Piccalilly crème, gepocheerd ei en veldsla en Zeebaars met verse kurkuma cheviche afgewerkt met zoete aardappel, zeekraal, peterselie en avocado. Dit werd vervolgd met Kabeljauwhaas in miso en voor tafelgenoot een Parelhoen & Romesco. Alle gerechten heerlijk op smaak en heerlijke smaak combinaties. Bij deze gerechten dronken wij een Pinot Grigio, een zachtsmakende, droge wijn uit Noord-Oost Italië,  Last but not least….nog een dessert. Geserveerd werd een Chocolade Moelleux met kokos sorbet, gesuikerde sinaasappelschilletjes en meringe crumble. Tafelgenoot een witte chocolade Crème Brŭlée met zwarte bessen sorbet, chocolade crumble, chocolade bros en blauwe bessen. Om je vingers bij af te likken.

Bereikbaarheid: 7

Hotel Indigo is gevestigd op het Noordeinde, dus voor de deur niet direct parkeergelegenheid. Parkeren mag overigens in de stad maar maximaal 2 uur. Dus maak óf gebruik van de parkeergarage óf neem het openbaar vervoer. De fiets/scooter is natuurlijk ook een optie.

Laatste nieuws

Even voorstellen…

De trainers van de Max Health Club .....Pietro Villani Pietro Villani is personal trainer en fitnessinstructeur bij Max Health Club....

Lees ook..