2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

LUNCH À LUNGO… BlueBlood

Onze edities

Een nieuwe horecaconcept, BlueBlood, heeft haar deuren geopend in het pand van Hilton The Hague aan de Zeestraat. In BlueBlood staat het Nikkei cuisineconcept centraal, dat de smaakpaletten van de Japanse en Peruaanse keuken combineert. Denk daarbij aan kreeft, maar ook de Tomahawk steak, sushi en veggies. 

Bediening 7,5

We worden hartelijk ontvangen door de gastheer en drinken nog even een drankje aan de waarzinnige bar welke in het hart van de zaak staat. Vervolgens worden we begeleid naar onze tafel en geholpen door de general manager Lewis Mc Kenzie. 

Interieur 9

De naam BlueBlood verwijst niet alleen naar het koningshuis, maar ook naar de ‘signature dish’ van het nieuwe restaurant: kreeft. Als het bloed van de kreeft in aanraking komt met zuurstof, krijgt het een blauwe kleur. Dit in combinatie met internationale allure heeft gezorgd voor deze inrichting. Warm, sfeervol en zeer luxueus. De kleuren, materialen en accessoires, qua styling klopt het helemaal.

Menu 8,5

Een uitgebreide menukaart en voor elk wat wils. Gebaseerd op shared dining, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wij laten ons verrassen door Mc Kenzie. Dat hij verstand heeft van zijn vak moge duidelijk zijn. Bij elk gerecht een bijpassende wijn en tussendoor een ‘mini’ cocktail. Mc Kenzie is ook cocktailspecialist en heeft zes signature cocktails bedacht. Deze zijn te bestellen in mini uitvoering zodat je kan proeven, maar ook voor tussen de gerechten door. Echt verfrissend met een aparte twist. We begonnen dit avontuur met de Cripsy rice cakes met rundertartaar, wat vervolgd werd met drie gerechten: Striploin Tiradito (dungesneden striploin geserveerd met yuzu gel, shimeji champignon en quinoa chips), Ceviches gele tonijn en Dynamite Lobster (in tempura gebakken kreeft, dynamite saus, venkelsalade, rode chili, lente-ui). Verrassende combinaties en heerlijk qua smaak. Hierbij een glas witte Albarino. De uitgebreide lunch werd vervolgd door Surf & Turf. Een op houtskool gegrilde bavette met apart in bakjes geserveerde béarnaise- en chimichurrisaus. Een St. Mary’s Bay kreeft en kingcrab met als side dishes de bloemkoolsteak en de handgesneden friet met peterselie en parmezaanse kaas. Hierbij een glas rode Rioja wijn. Say no more! Terwijl ik dit schrijf loopt het water me in de mond. Het is echt weer even iets vernieuwends in ‘restaurant land’. Ik dacht even: ‘daar gaan we weer met de sushi en de gerechten die tegenwoordig bijna op elke kaart staan’. Maar vol overtuiging kan ik beamen: Nee, dit is echt een nieuw concept met verfrissende smaaksensaties.

Bereikbaarheid 8

BlueBlood is gevestigd in het Hilton Hotel. Maar het restaurant heeft zijn eigen entree op de hoek van de Zeestraat en de Mauritskade. In de buurt van de Zeestraat is altijd wel een plekje te vinden, maar de parkeergarage naast het Hilton Hotel biedt ook uitkomst. Als je van plan bent om de beste cocktails van Den Haag te gaan testen aan de fraaie bar of terras, dan is de fiets of je te laten rijden ook geen slecht idee. Tip voor de vrijmibo…. elke vrijdag van 16.00 tot 18.00 zijn alle oesters 1 euro per stuk.

www.blueblood.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..