11.7 C
Den Haag
zondag, september 25, 2022

Lunch a lungo… Bar PÊCHE

Onze edities

In de pas geopende Foodhallen Den Haag in de Haagsche Bluf zit sinds oktober 2019 Bar Pêche gevestigd. Een visrestaurant opgezet door Fieke Berkhof, afkomstig van Bistro Mer en Marcel Bontje, eigenaar Bistro Mer. Edwin van de Goor, in het verleden mede-eigenaar van sterrenrestaurant Seinpost bestiert de keuken bij Bar Pêche. Wij zijn erg benieuwd en nemen de proef op de som.

Bediening 8,5

Bij binnenkomst worden wij ontvangen door Fieke Berkhof en Edwin van de Goor. Omdat het een minirestaurant is en alles open is heb je als klant gelijk persoonlijk contact. Zowel Fieke als Edwin weten waar ze het over hebben en zijn vriendelijke en open. No-nonsense.

Interieur 7,5

Het interieur is als een oesterbar – visrestaurant in Parijs. Blauwe tegeltjes in de keuken en een marmeren bar waar je kunt eten. Er staan ook hoge tafels van hout waar je aan plaats kunt nemen, maar dit is het interieur van de Foodhallen zelf die in de hele hal is doorgevoerd. Je moet het zien als een shop in shop, maar dan in restaurant vorm.

Menu 8,5

Omdat Bar Pěche 7 dagen per week geopend is van 12.00 tot 23.30 uur (op vrijdag en zaterdag zelfs tot 1.00 uur), is er een kaart met allerlei lekkers wat je de hele dag kan bestellen. Wij kozen voor de uitgebreide lunch, maar je kan er ook prima terecht voor alleen een paar oesters of een ander klein hapje. Wij lieten ons verassen door Fieke en Edwin en hebben alle gerechten gedeeld. We starten met een oesterproeverij bestaande uit Zeeuwse Creuse, Fine de Claire en Gillardeau. Aangevuld met tempura oesters met een soja gember dressing. Dat begon goed! Vervolgens kwam er een tonijn tartaartje met mierikswortelcreme en haringkuit. Een overheerlijke smaakcombinatie. Daarna de scheermesjes, lekker met knoflook, peterselie en citroen. Even de laatste lekkere smaken opdippen met een stukje zuurdesembrood van Meneer Leffers uit Delft. Ook een heerlijk gerechtje. Dit smaakte naar meer en daar kwam de Pulpo, gegrilde octopus. Deze hadden wij zelf niet zo gauw besteld, maar na dit geproefd te hebben zullen wij deze zeker nogmaals bestellen! Wat een heerlijkheid en alles zo vers en puur. Om af te sluiten waren wij toch heel benieuwd naar de fish & chips van Van de Goor. Dit kon niet anders dan heel lekker zijn. En inderdaad, niet te vergelijken met een viskraam uit Scheveningen (met alle respect). Hierbij zijn we begonnen bij de oesters met een glas Pouilly Fume uit de Loire en daarna een glas Albarino.  Fieke vertelde ons dat je een oester stempelkaart aan kan laten maken die daar in een ouderwets adresbakje komt te staan zodat je  elke keer bij het bestellen van een oester een stempel krijgt. Bij een volle kaart een oestertje bonus.

Bereikbaarheid 7

Zoals al eerder vermeld is Bar Pěche gelegen in de Haagsche Bluf,  in de Foodhallen. Dus midden in het centrum. Je auto kan je parkeren in een van de parkeergarages in de stad. Of in de parkeervakken, maar let op! Dit mag maar 2 uur. Uiteraard is het openbaar vervoer of de fiets ook een goede optie.

Laatste nieuws

Even voorstellen…

De trainers van de Max Health Club .....Pietro Villani Pietro Villani is personal trainer en fitnessinstructeur bij Max Health Club....

Lees ook..