-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

“Je bedrijfspand is je maatpak”

Onze edities

Digitaal drukken. Frezen, rillen, snijden. Groot formaat printen. Nabewerking. Plaat printen. Signing, tentoonstellingsbouw. Noem iets wat met printen te maken heeft en digitaaldrukkerij De Resolutie doet het. Uiteraard gaan het daarin met z’n tijd mee. “Ik hou er niet van ‘nee’ te verkopen.”

Elk bedrijf heeft een cyclus van vijf, tien jaar waarin het verandert van productassortiment en met de klantvraag meegroeit. Zo ook digitaaldrukkerij De Resolutie in Rijswijk. Directeur Jeffrey Vermaat: “Ondernemers stel ik altijd de vraag: past je pand nog bij je? Loop door je bedrijf en kijk om je heen: ben je nog tevreden, of moet er nodig wat aan gebeuren? Als je met klanten door je pand loopt, moet dit de boodschap die je wilt uitstralen volledig communiceren. Op die manier geef je klanten vertrouwen dat je goed bent in wat je doet. Vraag jezelf daarom altijd af: is mijn pand nog dat perfect zittende maatpak? Bij ons is dat zeker zo.”

Snelheid is onze kracht

De Resolutie drukt digitaal brochures, visitekaartjes en ander drukwerk in kleine oplages tot 500 stuks, waarbij een groter formaat mogelijk is dan bij de gemiddelde digitale drukker het geval is. “Én met een snelle levertijd,” vertelt Jeffrey Vermaat. “Zonder planning binnen 24 uur en ook dezelfde dag nog is geen probleem. Onze snelheid is onze kracht.” De servicegerichtheid is dan ook groot. De medewerkers denken mee, adviseren en zoeken naar passende oplossingen. “Als het mogelijk is doen we het en als het niet mogelijk is, vinden we een oplossing,” stelt de enthousiaste directeur.

Flexibiliteit en creatief meedenken zijn daarbij de kernwaarden. Klanten die met een vraag bij De Resolutie komen, krijgen dan ook bijna altijd een wedervraag. “Als een bedrijf bijvoorbeeld een aanvraag doet voor het drukken van een sticker, willen onze medewerkers weten waar hij die sticker voor gaat gebruiken. De ene sticker is de andere niet. Is het voor papier, voor vinyl, moet hij lang worden gebruikt, wil je hem over drie maanden zonder lijmresten weer kunnen verwijderen. Klanten vinden het fijn dat ze zo onze kennis kunnen inzetten.” Zelf vindt Jeffrey Vermaat het meedenken met de klant, zodat deze kan groeien in zijn bedrijfsvoering, het allerleukst.

Legio mogelijkheden

In Europa is de digitaaldrukkerij een van de topproducenten van fotobehang. “Dat maken we hier in huis en gaat dan namens onze klanten via dropshipping naar distributeurs in 75 landen. We hebben twee fotobehanglijnen, een van consumentenkwaliteit en een met construction kwality, de dikkere behangsoorten voor ziekenhuizen, kantoren en dergelijke. Daarin zijn we Europa’s top 3-producent.”

De Resolutie kan bovendien digitaal printen op groot formaat. “Tot wel 3.20 meter breed – dat vraagt om een andere printtechniek. Daarbij hebben we alle inktsoorten in huis, uv-inkten, solvent-inkten, inkten op waterbasis. Hierdoor kunnen we alles printen en óp alles printen. Bijvoorbeeld rechtstreeks op panelen tot 4,5 centimeter dik. Op hout, op aluminium, op alles wat je maar kunt bedenken eigenlijk.” 

De unieke eigenschappen van het materiaal kunnen op deze manier optimaal worden gebruikt. “De houtstructuur zie je bijvoorbeeld door je print heen. Daar wordt heel veel gebruik van gemaakt. Die panelen kunnen we digitaal bovendien in elke vorm stansen die je wenst, een cirkel, hartje, driehoek, noem maar op.” Wil je dit vervolgens lamineren? Ook geen probleem. De Resolutie lamineert het als whiteboard, antigraffiti, mat, halfmat, glanzend, krijtbord. Zo staat Jeffrey Vermaat tijdens het interview naast een houten scherm voor een bijententoonstelling. “Kijk, deze is heel grillig van vorm en elk stukje hout is gebruikt in een element voor het op zichzelf staande paneel.”

Koffiebekers en car wrapping

Voor events heeft de digitaaldrukkerij nog meer mooie marketingtools in huis. Zoals kartonnen koffiebekers. “Als een bedrijf er duizend nodig heeft, kunnen we ook honderd bekertjes tien keer digitaal printen, zodat je verschillende boodschappen kunt uitdragen. Op basis van die bekertjes kunnen bedrijven bijvoorbeeld gesprekken voeren met hun klanten.” 

En ook car wrapping behoort tot de mogelijkheden. Dit gebeurt op de sign-afdeling, waar auto’s worden bestickerd. “Van logo’s tot en met een full wrap, waarbij de auto helemaal wordt ingepakt. De snijteksten voor de logo’s maken we ook zelf. Ook voor gevelbelettering trouwens. Eigenlijk is het hier een creatieve snoepfabriek.”

In het 120 meter lange pand bevindt zich ook nog een volledige meubelwerkplaats, waar de medewerkers meubels bouwen en prints op de meubels monteren. “Alles wat we doen heeft met print te maken. We bouwen tentoonstellingen voor musea, maar ook entrees voor bedrijven, inclusief meubels, balies, displays en de lichtreclame. In die displays gaat bovendien audio en video. Die maken we niet zelf, maar we kunnen wel de beeldschermen faciliteren en monteren. Ambachtslieden beschilderen hier ook met de hand markieskappen met de sjabloonfolies die we in huis maken.”

Webshop voor corona

Met de tijd zijn het assortiment en de producten van De Resolutie flink veranderd. “Dertig jaar geleden zijn we begonnen met lithografie. Dat bestaat natuurlijk allang niet meer. Zo hebben we in de loop der jaren een heel aantal slagen gemaakt. En ook tijdens de lockdown hebben we bewezen met de kennis die we in huis hebben en onze productie-ervaring snel te kunnen omschakelen naar een ander type product. Na de eerste persconferentie dacht ik: wat gaat er nu op ons afkomen? Maar in twee dagen tijd hebben we een webshop gebouwd. Die draaide meteen heel goed. Nu de corona over z’n hoogtepunt heen lijkt te zijn, gaan we er een nieuw thema aan hangen. Zo kunnen we blijven inspelen op de actualiteit.” 

Met de webshop zijn we terug bij de kern: straal met je bedrijf de boodschap uit die je wilt communiceren. En doe dat zeker ook met je pand. Zelf is de digitaaldrukkerij hier een schoolvoorbeeld van. Zo zijn in de kantine alle mogelijke printtechnieken te bewonderen. Iedereen die geïnspireerd wil worden is dan ook van harte welkom. “Maak een afspraak en kom langs, ons hele pand is een bron van inspiratie. Het is stijlvol en alles past bij elkaar.” 

Zelf zien? Mail voor een afspraak: verkoop@resolutie.nl of bel 070 – 319 2727

www.resolutie.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..