2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

InsingerGillissen een fusie tussen twee private banks

Onze edities

InsingerGilissen is per 1 oktober 2017 ontstaan uit een fusie tussen Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen Bankiers. Twee van oorsprong Amsterdamse private banks met een rijke historie die teruggaat tot respectievelijk 1779 en 1881.

InsingerGilissen is een toonaangevende private en depotbank die cliënten een springplank biedt naar een nieuw begin. Dit doen wij met verrassende financiële oplossingen en uitmuntende service. Zo leggen wij de lat binnen onze sector steeds hoger. InsingerGilissen heeft o.a. kantoren in Den Haag en Rotterdam.

We spreken met Jelmer Siersema en Oscar Pijfers, directeur Insinger-Gilissen in Den Haag en Rotterdam. InsingerGilissen denkt dat in het beursjaar 2018 enkele vragen bij beleggers centraal staan: breekt de inflatie eindelijk door, zullen groeiaandelen uit de gratie raken en loont het nog om extra risico te nemen?

Belangrijk om te volgen vinden wij wat de Amerikaanse Federal Reserve gaat doen. De verwachting in de markt is, op basis van informatie van Citi Research, dat de rente zal stijgen tot 2,25 procent.

‘De vraag is wat hiervan het effect zal zijn op de economische groei,’ zegt Pijfers, die rekening houdt met een sterkere dollar en dalende aandelenrendementen.

Opvallend is hoe sterk de techsector ook afgelopen jaar weer was. De koers van deze sectorindex in de S&P is in 2017 gestegen met 36 procent, tegen 18 procent voor de hoofdgraadmeter als geheel. Hoewel dit rendement in euro’s aanmerkelijk lager is door de daling van de dollar.

‘De kracht van de sector blijkt ook uit het feit dat de groei van de sector boven gemiddeld is’, aldus Siersema, ‘terwijl de bedrijfswinsten ook relatief hoger zijn in vergelijking met de financials, energie en telecom. Alleen consumer staples en healthcare blijven enigszins bij in hun performance.’

‘Fundamenteel doet technologie het veel beter dan eind jaren negentig. Tegelijkertijd is de concentratie van sectoren in de index nu veel geringer dan toen. Hierdoor verwachten wij geen scenario zoals in 2000 voor deze sector.’ Op basis van onze analyse verwacht InsingerGilissen dat aandelen een matig positief rendement zullen laten zien en dat obligaties neutraal of met een klein verlies het jaar 2018 zullen uitgaan. En de Bitcoin? We zullen zien of die 2018 gaat overleven…

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..