2.8 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Ik wens u veel personeel

Onze edities

COLUMN Jeroen van Lunen,

DGA financieel adviseurs

Kent u het Joodse gezegde “Ik wens u veel personeel”? Iemand anders veel personeel wensen is niet erg positief bedoeld. Veel personeel zou gelijk staan aan veel zorgen en ellende. Maar is dat wel zo? Ik denk van niet, integendeel.

Om als ondernemer succesvol te kunnen zijn, zijn goede medewerkers heel belangrijk. Gelukkig ben ik gezegend met een team van fantastische, enthousiaste en gedreven medewerkers. Samen hard werken, lachen en vooral veel lol samen met onze klanten.

Heeft u er wel eens over nagedacht hoeveel een medewerker die twintig jaar bij u in dienst is heeft “gekost”? Laten we zeggen 3.000 euro per maand, plus sociale lasten, pensioenpremie en belasting, 5.000 euro per maand, 60.000 euro per jaar, 1,2 miljoen in twintig jaar. Ik denk dat er erg weinig ondernemers zijn die daarbij stil staan.

Een medewerker is dus een kostbaar iets, dat je moet koesteren. Ik behandel mijn medewerkers dan ook altijd zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Met respect en eerbied, en ik zorg voor een omgeving en sfeer waarin optimaal gefunctioneerd kan worden.

Hoe goed je als ondernemer je personeel ook koestert, er kan altijd iets onvoorziens gebeuren. Zoals een medewerker die ziek wordt. Ook in die situatie is het belangrijk om als ondernemer de juiste mensen en middelen om je heen te hebben. Een goede ziekteverzuimverzekering kan je als ondernemer beschermen tegen deze schade, die al snel kan oplopen tot enorme bedragen.

Misschien nog belangrijker is dat de specialisten van de verzekeraar je vertellen wat je als werkgever moet doen en op welk moment. Ze helpen je door de brij aan ingewikkelde regeltjes en loketten heen, zodat u gewoon kunt doen wat u het liefste doet: ondernemen en contact met u klanten.

Bekijk samen met de ervaren risicomanagers van DGA wat uw risico’s precies zijn en voorkom teleurstelling bij schade. Meer weten? Kom dan eens langs bij DGA Financieel Adviseurs op de Kranenburgweg 94, u bent van harte welkom. Bellen kan natuurlijk ook: 070 – 355 66 48.

Ik wens u veel personeel en een goed, voorspoedig en vooral gezond 2019 toe.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..