-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

If you’re not on the front elephant, the scenery never changes…

Onze edities

COLUMN Annejet de Blécourt, executive coaching | training | assessments, bureau JETTING voor professionals

Is dit niet precies waarom de meeste ondernemers ondernemer worden? Immers, als je op de voorste olifant zit, verandert het landschap wél, kun je zélf de route bepalen en hoef je je dus niet te ergeren aan de wiebelende olifantsbillen voor je 😉

Vrijheid, je droom waar maken, doen waar je goed in bent én energie van krijgt! Maar soms loopt het anders door zaken waar je zelf weinig invloed op lijkt te hebben. Hoe kan het toch, dat bij tegenwind de ene ondernemer schipbreuk lijdt en de ander juist met opbollende zeilen koerst?

Life = all bout making choices

Mijn schoonzusje zei laatst: “Ik leef mijn keuzes van jaren geleden en ik weet nu niet zo zeker meer of sommige van die keuzes wel zo slim waren”. Herkenbaar? Aan de andere kant van het spectrum kom ik vaak personen tegen die voor die grote keuzes staan, zoals ‘blijf ik in loondienst, wordt ik zelfstandig, vertrek ik naar het buitenland?’ etc. De manier waarop iemand keuzes maakt, kan op lange termijn schipbreuk of opbollende zeilen betekenen.

Authenticiteit

“Blijf dicht bij jezelf hoor!” – heb je die raad ook wel eens gehad? Nou, het is mij de afgelopen 10 jaar als ondernemer niet altijd gelukt. Bijvoorbeeld die keer dat ik heel enthousiast in een lucratief ‘ondernemerscafé’ investeerde en schaamteloos getild werd. Of toen ik mijn hele ziel en zaligheid in een HR-radio programma stopte en uiteindelijk nooit een cent betaald kreeg. Als ik toen ‘dichter bij mezelf’ was gebleven, was dat niet gebeurd. Zeker weten.

Front Elephant

Dicht bij jezelf blijven gaat natuurlijk over ‘ken jezelf’, met je sterke, maar ook je minder charmante en kwetsbare kanten. Waar kom je écht je bed voor uit? Waarom doe je wat je doet? Door dát goed voor jezelf op een rij te zetten, kun je handelen vanuit wie je als mens en ondernemer wilt zijn en waar je voor staat. Dan sta je zélf aan het stuur. Dan weet je waarom je op die ‘front elephant’ zit. Dan kun je als ondernemer in jezelf blijven geloven. Houd je vast voor dat effect op anderen!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..