2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Het Poortgebouw als welkome ontwikkeling in het Benoordenhout

Onze edities

Aan de Frisia tafel zijn aangeschoven Robert Kuiper van Frisia Makelaars en Herman Pegge, regiodirecteur van vestiging Haaglanden van Vastbouw. De heren zijn enthousiast over het Poortgebouw in het Benoordenhout, het project waarin ze hun energie bundelen. Het gebouw zal straks 31 koopappartementen en een twintigtal zorgwoningen op de begane grond herbergen. De heren Kuiper en Pegge zijn tevreden over de voortgang, na oponthoud vanwege de stikstofproblematiek is de bouw nu vlot getrokken en worden de woningen begin 2022 opgeleverd.

Robert Kuiper(l) en Herman Pegge(r)

Het voormalige zusterhuis aan de Bronovolaan maakt plaats voor een gebouw in de stijl van de Haagse School. Architect Wolbrand van der Vis toonde met zijn ontwerp van het Hilton aan de Zeestraat al aan dat hij een gebouw kan tekenen dat hoort op die plek, alsof het er altijd al stond. In het Benoordenhout zijn talloze voorbeelden van de Haagse School architectuur te vinden, dus is het Poortgebouw hier straks als een vis in het water. Perfect op zijn plek.

GROENLICHT VOOR DE BOUW

In de zomer van vorig jaar kwamen veel bouwprojecten in de knel, zo ook het Poortgebouw. De stikstofproblematiek en de ermee samenhangende Natura 2000 bezorgden de bouwers, makelaars, ontwikkelaars en ook de gemeente Den Haag hoofdbrekens. ‘Gelukkig konden wij in het vergunningstraject van het poortgebouw constructief overleggen met groen licht voor het project tot gevolg: een win-win voor alle betrokken partijen.’ Aldus de heer Pegge. 

31 KOOPAPPARTEMENTEN EN

20 ZORGWONINGEN

In het Poortgebouw komen 28 koopappartementen op de etages met een woonoppervlak variërend van 114 tot 130 vierkante meter en drie ruim bemeten penthouses, waarvan er nog eentje wacht op een bewoner. Verder zijn nog drie appartementen in het Poortgebouw te koop. (‘Ja natuurlijk kunnen geïnteresseerden contact opnemen met mij’, antwoordt Kuiper desgevraagd.) De kleinschalige Zorggroep Claris zal op de begane grond ongeveer 20 zorgwoningen inrichten voor hun cliënten met gemeenschappelijke ruimtes en een terras. Het wordt de vijfde kleinschalige zorglocatie van Claris met een eigen ingang in de achtergevel van het Poortgebouw.

De kopers vormen een mix van echtparen die kleiner willen wonen, maar niet te ver van hun oude stek met de voordelen van de locatie dicht bij strand, cultuur en fijne verswinkels. Andere kopers zijn alleengaand en werken in de directe omgeving, zoals bij een van de internationale organisaties. Daarbij zijn er de expats met hun gezinnen die gevallen zijn voor de plek én de ruimte in het Poortgebouw. 

DUURZAAMHEID VAN NU!

Tenslotte zijn Robert Kuiper en Herman Pegge zeer tevreden over de duurzaamheid van het Poortgebouw, dat natuurlijk gasloos is. Het platte dak voldoet aan de strenge norm van 6 M2K/W (dat gaat, voor niet technici, over de hoeveelheid warmte die ‘wegvliegt’ door in dit geval het dak) en de rest van het gebouw heeft een RC-waarde van 4,5. Alle appartementen krijgen een eigen lucht-water warmtepompsysteem voor vloerverwarming. De pompen staan in de kelder en op het dak, zodat de bewoners er geen last van hebben. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd voor de bewoners met een ringleiding voor het elektrisch laden van auto’s.

INTERESSE?

Kijk op: www.hetpoortgebouw.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..