2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Golfen, netwerken en ontspannen op Golfbaan Delfland

Onze edities

Tekst: Evelyne Lammerding Fotografie: Delfland

Vanaf de A4 bij Delft kan je het prachtige groene golfterrein zien liggen. Een ‘polderbaan’ met 27 holes. Golfers kunnen er ook terecht op de Par 3 Challenge Course met negen holes en het terrein beschikt over verschillende oefenterreinen. Na afslag 14 is het een eindje rechtdoor, bij de tweede stoplichten linksaf en dan het smalle asfaltpad uitrijden.

Dit pad leidt naar het gebied van Golfbaan Delfland in Schipluiden. Met ruime, gratis parkeergelegenheid, Brasserie Delfland en een golfshop met alle benodigdheden voor de golfer. Iedereen kan terecht op deze golfbaan, zegt communicatiemedewerker Monique van Asten later in de Brasserie. Golfbaan Delfland is een Pay & Play baan. Dit betekent dat er geen lidmaatschap bestaat. Op de overdekte driving range staat een rij mannen ijverig te oefenen de bal zo ver weg mogelijk te slaan. Het veld met een mooie vijver ligt vol witte stippen, een eenzaam waggelende woerd riskeert er zijn leven. Na het oefenen kunnen de spelers in de brasserie bijpraten over hun vorderingen.

Golfacademy

“Golf is hier al lang af van het elitaire etiket. Wij zijn toegankelijk voor iedereen,’’ zegt Van Asten in de Brasserie. Dit open karakter maakt Golfbaan Delfland uitermate geschikt voor personeelsfeesten, netwerkbijeenkomsten of relatiedagen. De golfbaan biedt huursets aan en er zijn buggies. Wie hier een jubileum of een ander feest organiseert, kan met een groep spelers van verschillende niveau’s komen. Wie het golfen nog moet leren, is bij de Golfacademy van Golfbaan Delfland aan het juiste adres. Zes golfprofessionals staan klaar om workshops en clinics te geven waarin de fijne kneepjes van het vak worden bijgebracht. Gevorderde spelers kunnen hun speltechniek verder verbeteren. “We hebben ook een grote jeugdafdeling met 120 deelnemers. Er zitten echte pareltjes tussen,’’ zegt Van Asten.

Shop

Op de baan is een goede uitrusting noodzakelijk. Daarvoor is in de winkel alles aanwezig: de juiste kleding, materialen en accessoires zijn er te koop. Bij de driving range is een fittingstudio ingericht waar clubs op maat worden gemaakt. “In samenwerking met leveranciers organiseren wij regelmatig fittingdagen,’’ zegt Van Asten. Tijdens deze dagen kunnen bezoekers advies inwinnen en materialen die speciaal op maat worden gemaakt aanschaffen.

“Na het golfen kan je terecht in de Brasserie,’’ zegt Van Asten. In de horecagelegenheid kunnen ook feesten en partijen worden gehouden. De Brasserie is geopend van 07.30 tot 22.00uur, de keuken van 11.00 tot 21.00 uur.

Vergaderruimtes

Ook niet-golfers zijn welkom in de Brasserie. Fietsers, wandelaars maar ook zakenmensen die de lunch willen gebruiken, kunnen hier terecht zonder de baan op te gaan. Golfbaan Delfland beschikt  daarnaast over vergaderruimtes. “Met gratis wifi,’’ voegt de woordvoerster eraan toe. “Al dan niet in combinatie met golfen kun je hier je vergadering beleggen.’’

Golfbaan Delfland is vorig jaar gewisseld van directeur. Herman van der Vlis gaf na zeventien jaar het stokje over aan Rik Maaskant. Of dit gevolgen heeft voor de golfbaan? “We behouden de toegankelijke sfeer. Het uiterlijk zal hier en daar veranderen. Plezier blijft voorop staan,’’ aldus Monique van Asten.

www.delflandgolf.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..