3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Glas altijd half vol bij compleet vernieuwd Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

Onze edities

Een uniek restaurant. Een fris gerenoveerde ontvangstruimte voor de ballroom, een vernieuwde receptie, lobby en twee nieuwe boardrooms, waarvan een ook geschikt is voor private dining. Het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade aan de Van Stolkweg 1 op Scheveningen is tiptop gerenoveerd en klaar voor de versoepelde samenleving.

Een aangenaam zachte geur, sfeervolle verlichting en jazzy en latin klanken vullen de ruimte. Aan de wanden hangt in zwart-wit-foto’s  de rijke historie van het pand. Dit is een warm welkom in hotel Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade, voorheen het Crowne Plaza Hotel.   

General manager Patrick Aarsman heeft in de vijf jaar dat hij hier de scepter zwaait, het hotel in etappes een ware transformatie laten doormaken. De laatste vernieuwing heeft  van oktober tot en met december geduurd. Van de parkeerplaats tot de top van het hotel, het geheel is nu compleet vernieuwd.

Menukaart 

Enthousiast is Aarsman over het vernieuwde restaurantconcept LEO’s International Flavors, geïnspireerd op de Food Festivals die het hotel samen met ambassades opzet. “Telkens staat de authentieke keuken van het land van de organiserende ambassade twee tot drie dagen centraal. Zelfs in coronatijd is het een keer gelukt zo’n Food Festival te houden. In september vorig jaar kon het. Een chef-kok uit Peru is ingevlogen,’’ zegt hij met een brede lach.

Zo kan het dat daarop bijvoorbeeld het authentieke Peruaanse visgerecht Ceviche is terug te vinden. Een heerlijk fris gerechtje waarbij de kabeljauw is gegaard met het zuur van limoen. Vergezeld met cancha mais, koriander en zoete aardappel staat er een superschoteltje op tafel. Maar ook Sticky Chicken uit Zuid-Korea staat erop. 

“Bij LEO’s International Flavors draait het allemaal om authentieke smaken. Wij adviseren onze gasten vier gerechten te bestellen die zij kunnen delen. Zo ervaar je een wereldreis aan smaken,’’aldus Aarsman. “Wij zijn nu geen hotelrestaurant, maar we hebben een restaurant in een hotel, waar iedereen gewoon uit eten kan.’’

Met LEO’s International Flavors wil het hotel in 2022 tenminste vier Food Festivals organiseren. De eerste twee zijn bekend: in maart staat een chef uit Iran in de keuken gevolgd door een Thaise chef in april.

50-jarig bestaan

Het hotel beleefde vorig jaar het 50-jarig bestaan. “Ooit begon het met Buitenlust, vlak aan de Scheveningsweg,’’ wijst Aarsman naar buiten, “op de plek van het tankstation. In 1838 werd Buitenlust eigendom van koning Willem II die het Klein Zorgvliet noemde.’’

Na de verkoop aan architect L.A. Brouwer in 1876 werd het pand een hotel en is dat sindsdien gebleven. Behalve in de oorlogsjaren toen de Duitsers het als kazerne gebruikten. Het oude hotel maakte na de oorlog plaats voor het huidige, dat in 1968 werd gebouwd en in 1971 de deuren opende. Een extra vleugel met 75 kamers en een Presidential Suite werd in 2012 geopend.

Nu draagt Aarsman zorg voor het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade dat zowel groots van naam als van gebaar is: In 2020 reikte het hotel 178 vouchers uit aan ic-personeel. “We klapten allemaal voor het harde werk dat zij deden en wij vinden dat zij ook mogen ontspannen,’’ stelt hij. 

Zelf heeft het hotel ook geleden onder de lockdowns, maar bij Aarsman is het glas altijd half vol: “We hebben twee topzomers gehad. En in het tweede kwartaal van dit jaar staan de eerste congressen in Den Haag gepland. Met de versoepelingen komt alles weer op gang.’’   

www.leonardo-hotels.nl/the-hague/leonardo-royal-hotel-den-haag-promenade

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..