2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Fokker Terminal: Hotspot op de Binckhorst!

Onze edities

Tussen de drukke bouwwerkzaamheden die plaatsvinden op Binckhorstlaan aan de Rotterdamsebaan en de nieuwe Fokkerhaven met het trendy Café en restaurant Capriole, staat een hotspot verscholen waar jaarlijks vele duizenden mensen een congres of bedrijfsevenement bijwonen.

Het is het gebouw van de voormalige school voor luchtvaarttechniek en bevat een immense vliegtuighangar. Vroeger stonden hier vliegtuigen in opgesteld waar de studenten aan sleutelden.

Acht jaar geleden is het gebouw door de Gemeente Den Haag in samenwerking met de huidige exploitant, als één van de eerste herontwikkelingsprojecten op de (nieuwe) Binckhorst omgeturnd tot congres- en evenementenlocatie voor de zakelijke markt. Het gebouw heeft na een grondige renovatie de naam “Fokker Terminal” gekregen. Inmiddels kan er worden vastgesteld dat dit een hele goede keuze is geweest. Er vinden nu jaarlijks circa zestig één- en meerdaagse grootschalige congressen en special events plaats en daarmee behoort de Fokker Terminal tot één van de drukst bezochte congreslocaties van de regio en heeft inmiddels qua bekendheid een belangrijke plaats veroverd op de landkaart. De locatie werd inmiddels twee keer bekroond tot congreslocatie van het jaar van Nederland. Dat is mede de reden dat veel overheidsinstanties, corporates en associaties de Fokker Terminal kennen en ervoor kiezen om naar Den Haag te komen om hun (jaar)congres of bedrijfsevent te organiseren. De grote hoeveelheid nationale en internationale congressen die er plaatsvinden levert de stad Den Haag veel economische spin-off op met betrekking tot overnachtingen en citytrips en heeft daarmee ook een belangrijke functie voor de stad.

De exploitant van de Fokker Terminal is Tom Verhaar. Hij maakte 9 jaar geleden kennis met het gebouw en organiseerde daar samen met Axel Lemmens de kunstbeurs ARTI08. Tom was op staande voet verliefd op deze inspirerende plek op de Binckhorst. Toen de Gemeente Den Haag hem vroeg of hij kon helpen met het op de kaart zetten van de locatie en de begeleiding van de herontwikkeling, hoefde hij niet lang na te denken en was de beslissing snel genomen. Niet veel later kwamen de eerste grote events naar Den Haag en was een nieuwe (industriële) congreslocatie een feit.

Over de Fokker Terminal

De Fokker Terminal is een karakteristiek en inspirerend industrieel gebouw huisvest een grote vliegtuighangar, 18 subruimtes en meerdere backstage ruimtes. Het hart van het gebouw wordt gevormd door de indrukwekkende 9 meter hoge vliegtuighangar van 34 meter breed en 67 meter lang. De hangar wordt overspannen door een staalconstructie met glazen lichtstraten die zorgen voor fraai daglicht. Met een vrij vloeroppervlak van ruim 2000m2 is de hangar geheel flexibel in te delen. Aan de achterzijde van de hangar zijn over de gehele breedte de imposante hangardeuren gesitueerd.

Door de centrale ligging in de randstad, de uitstekende bereikbaarheid nabij de snelwegen A4 en A12 en de beschikking over bijna 400 parkeerplaatsen op eigen terrein, is de locatie uitermate geschikt voor de organisatie van zakelijke bijeenkomsten en landelijke congressen.

De hangar biedt plaats aan een plenaire opstelling van 200 tot 1000 personen, gecombineerd met bijvoorbeeld een cateringplein of beursvloer. Door een innovatief systeem van verplaatsbare gordijnen en technische faciliteiten wordt elke setting snel en makkelijk op maat gemaakt. Wat de Fokker Terminal werkelijk uniek maakt als congreslocatie zijn de 17 verschillende subruimtes die allen direct aan de hangar liggen. Deze breakout rooms zijn ideaal voor bijvoorbeeld workshops of een parallel programma en variëren in capaciteit van 40 tot 250 personen.

Flexibiliteit, volledige ontzorging en een persoonlijke begeleiding gaan hand in hand met een kwalitatief hoogwaardig product. Met de introductie van de Turn Key Congrespakketten maakt de Fokker Terminal het mogelijk een congres te organiseren in een niet alledaagse, industriële en inspirerende omgeving maar dan met het gemak van een kant-en-klaar ingerichte congreslocatie met 18 breakout rooms.

Gedurende het volledige traject, vanaf uw eerste telefoontje tot en met de uitvoering op de eventdag zelf, heeft u contact met één aanspreekpunt. Een ervaren eventmanager die de passie voor een goed georganiseerd evenement met u deelt. Dus geen accountmanager maar een mede-organisator die actief met u meedenkt en op de vloer persoonlijk toeziet op een constante kwaliteit. 

www.FokkerTerminal.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..