2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Fabian Dudek Student Ondernemer 2014

Onze edities

Vanavond heeft de finale van de Studenten Ondernemersprijs plaatsgevonden in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout te Den Haag. Na een maandenlange strijd, waarin vijf student ondernemers het tot de finale wisten te schoppen, werd duidelijk wie van hen er met de prijzen vandoor zou gaan. In de finale stonden Sinan Belhawi (Amsterdam) met bedrijf TandartsBon, door de jury geprezen omdat hij in korte tijd een lucratief gat in de markt heeft geboord, Fabian Dudek (Rotterdam) met Nestpick die de beste presentatie ooit gaf, Jasper Gabriëlse (Den Haag) van wasmiddelproducent Seepje, innemend en oprecht, Hans Ober (Amsterdam) die met TicketSwap een verbluffend doeltreffend business model introduceert en Emile Nijssen (Eindhoven) van Athom die met product Homey hard op weg zijn de wereld van Home Domotica op zijn kop te zetten. Zie voor achtergrondprofielen finalisten en hun bedrijven http://www.stuop.nl/finalisten.htm .

Hoofdprijs naar Fabian Dudek met zijn bedrijf Nestpick
De jury heeft Fabian Dudek, unaniem verkozen tot beste Student Ondernemer 2014. Fabian is 22 jaar, Studeert Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is oprichter van Nestpick. Een snel groeiende online intermediair tussen verhuurders van kamers en appartementen enerzijds en internationale studenten en expats anderzijds. Hij ontving de prijs uit handen van Pia van Boven, directeur van ImpressiveGreenApple en initiatiefnemer van deze wedstrijd. De jury “Nestpick heeft heel precies een marktsegment gekozen waar noch AirBnB, noch de bestaande verhuurders aanwezig zijn. Met Fabian Dudek hebben we gekozen voor de studentondernemer die in de ogen van de jury in manier van praten, manier van denken, in alles wat hij doet en zegt, het intense plezier en de passie van het ondernemerschap uitstraalt.” Over de toekomst is de jury uitgesproken  “De potentiele volumes worden dan duizelingwekkend hoog, net als de omzetten van Nestpick. Die nu, na krap 6 maanden, al heel aardig zijn. Indrukwekkend.”

Lef wordt beloond
Maar er was meer. Hans Ober werd met zijn bedrijf TicketSwap bekroond met de Lefprijs, een advertentiecampagne in Dagblad Metro, omdat zijn ondernemerschap van het meeste lef getuigt. “Hans Ober heeft in een moeilijke en volle markt, in korte tijd een zeer kansrijke positie verworven. Het gaat om een product dat nationaal, en ongetwijfeld ook internationaal heel groot kan worden”

Extra prijs: de ondernemersdroom
“De Nederlandse Staatsloterij maakt ondernemersdromen waar” onder dit motto werd dit jaar voor de 2e keer door de Staatsloterij een bedrag beschikbaar gesteld om een ondernemersdroom van een jonge ondernemer te realiseren. Alle deelnemers van 2014 kwamen in aanmerking voor deze prijs, die gewonnen is door Jasper Gabriëlse met zijn bedrijf Seepje. Met de geldprijs van  € 4.500,-  kan hij de productie van de huidige Seepje verpakkingen naar Nepal verplaatsen. Op deze manier blijft een groter gedeelte van de ‘keten’ in Nepal, daarmee verbeteren de werk- en leefomstandigheden direct.

De Studenten Ondernemersprijs; een wedstrijd voor intelligente doeners
In 2008 lanceerde Pia van Boven directeur en oprichter van ImpressiveGreenApple de Studenten Ondernemersprijs. Er bestonden al diverse prijzen voor ondernemende studenten met een sterk businessplan. De Studenten Ondernemersprijs heeft een heel eigen plek verworven door niet zo zeer het plan als wel de uitvoering te belonen, het getoonde ondernemerschap.

Zie voor meer info finalisten: http://www.stuop.nl/finalisten.htm
Zie voor meer info jury: http://www.studentenondernemersprijs.nl/jury.htm

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..