2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Even voorstellen…de trainers van Max Health, Sarah Bakker

Onze edities

Sarah Bakker (20) is de nieuwste personal trainer binnen Max Health Club aan de Klatteweg 109. Zij speelt momenteel bij SV RKDeo uit Nootdorp en is drie dagen in de week actief als fitnesstrainer bij Max Health Club. Daarnaast werkt zij twee dagen bij de receptie van de club.

Sporten loopt als een rode draad door haar leven: “Ik ben begonnen met tafeltennis, toen ik 10, 11 was. Na een aantal jaren stopte ik daarmee en ben ik op mijn 15e begonnen met fitness. Dat heb ik fanatiek opgepakt. Na een tussenstop begon ik er tijdens mijn opleiding weer aan. En sinds drie seizoenen voetbal ik nadat ik altijd straatvoetbal heb gespeeld op het pleintje vlak voor ons huis.’’   

Daarbij vertelt zij graag hoe een ander het beste sport. Niet zo gek dus, dat zij na haar middelbare school koos voor de opleiding Sport & Beweging. Die opleiding bracht haar als stagiaire naar Max Health Club. 

Tot haar eigen verbazing werd zij vanuit haar stage aangenomen als fitnesstrainer en receptiemedewerker. “Voor mij onverwacht, maar ik vind het heel erg leuk,’’ zegt de Haagse. “Behalve van het werk houd ik van de collegialiteit binnen Max Health Club. Die is heel groot. Eigenlijk vormen de collega’s een grote vriendengroep,’’ zegt Bakker enthousiast. 

Personal trainer

Het idee om personal trainer te worden, speelde al langer in haar hoofd. Daarom heeft Bakker via haar opleiding speciale diploma’s behaald waarmee zij binnenkort daadwerkelijk kan beginnen als personal trainer. 

Hoe zij die functie gaat uitvoeren? Bakker: “Ik ga uitdagende trainingen maken met vrije oefeningen waarbij je met bijvoorbeeld een stang en losse gewichten traint. Want ik ben ervan overtuigd dat die meer effect hebben dan trainen op een apparaat.’’

Ze legt uit: “Als je een oefening op een machine doet, train je heel specifiek één spiergroep. Bij vrije oefeningen met een stang of losse gewichten moet je tijdens de oefening je de rest van het lichaam ook stabiel houden. Dat betekent dat je je beter concentreert, je sport met meer aandacht. Tegelijkertijd doet je hele lichaam mee.’’

Haar doelstelling is de trainingen zo samen te stellen dat de klanten ook blijven sporten en niet opgeven.

Afvallen 

Behalve voor (kracht-)training kan iedereen die wil afvallen bij Bakker aankloppen. “Ik ben  in een jaar 15 kilo afgevallen. Doordat ik dat zelf heb meegemaakt, weet ik wat het is om door zo’n proces te gaan,’’ zegt zij. “Het lijkt mij mooi om mensen te helpen bij het afvallen en hen te laten ervaren wat voor een verschil in energie je voelt als je bent afgevallen.’’ 

Het afvallen ging haar gemakkelijk af. Ze meent dat dat voor iedereen kan gelden: “Tachtig procent eet je gezond en 20 procent doe je wat je wilt. Zo ontwikkel je een nieuwe leefstijl. Dat ging bij mij best gemakkelijk.’’

Op de lange termijn wil de twintiger topsporters begeleiden. Daarvoor begint ze in september aan de opleiding Toptrainer A, gevolgd door de B-opleiding. “Daarna wil ik sportpsychologie studeren, want de mentale kracht is minstens zo belangrijk als de fysieke kracht.’’

Wie met Sarah Bakker gaat trainen, mag rekenen op een gedreven begeleider die streeft naar perfectie.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..