1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Energie-Invest / AAA-Lex Offices, Sinds 2007 ervaring in verduurzamen van vastgoed

Onze edities

Cees Heeneman, eigenaar van Energie Invest neemt in 2017 ingenieursbureau Alex Offices over en herstart met de naam AAA-Lex Offices. Cees ontvangt ons op zijn kantoor aan de Bezuidenhoutseweg voor een informatief gesprek over de laatste ontwikkelingen in zijn vak.

Toekenning energielabels

Tijdens het interview wordt hij aangevuld door een van zijn project managers, Ir. Roald Roelofs. Het toekennen van energielabels is een complexe business, die het bouwkundig team goed in de vingers heeft. Roelofs: “De combinatie Energie-Invest/ AAA-Lex Offices is een flexibele kleine organisatie en dé one stop shop voor iedere vastgoedprofessional. NEN 2580 meetstaten energielabels U-W, modulatie adviezen, bouwkundig tekenwerk, bouwkundige keuringen, asbest inventarisatie rapporten, bouwaanvragen, plattegronden, splitsingstekeningen, MJOP, MJ(D)OP en visualisatie (fotografie, 3D scan/ renderen etc.) behoren tot de dagelijks taken van dit jonge ingenieursbureau.”

Energielabel C in 2023 verplicht

Het klimaatdebat en de daarmee gepaarde maatregelen voor de nabije toekomst domineren al flinke tijd het nieuws. Maar wist u dat u als verhuurder van kantoorpanden in 2023 verplicht bent om minimaal een energielabel C te voeren en dat u, als u in gebreke blijft, uw kantoren niet meer als zijnde kantoorfunctie mag verhuren? Banken en andere hypotheekverstrekkers vragen nu al om minimaal een C label voor een lager rente aanbod, zo niet, dan een modulatieplan om uw gebouw aan te pakken met als resultaat een duurzaam gebouw met een groen energielabel. Heeneman: “Het is voor veel vastgoedeigenaren  dus zaak om hun vastgoed te laten doorlichten als het op energiebesparende maatregelen aankomt. Rijk en Gemeenten eisen op dit moment al bij huur/ verhuur minimaal een C label en/ of een plan te verbetering tot liefst een A label. Hiervoor ontwikkelden wij het Modulatie plan van G naar Groen, die start met een nulmeting, waarna wij de klant adviseren welke maatregelen zij moeten nemen. In een overzichtelijke tabel is per maatregel te zien wat de kosten zijn en op welke termijn de investeringen zich zullen terugverdienen.”

Metingen op maat

Meten is weten, luidt een bekend spreekwoord. Maar niet iedere meting is accuraat als het om het bepalen van vierkante meters in vastgoed gaat. Projectmanager en collega Ir. Paul van der Weijden:  “Als tweede bureau in Nederland en eerste in onze regio, is AAA-Lex Offices gecertificeerd voor het maken van oppervlaktebepalingen conform NEN2580 en NTA2581 normering. Veel vastgoedproffesionals weten niet exact hoe zij vastgoed volgens de NEN normen moeten opmeten.” Volgens collega projectmanager Ir. Roald Roelofs is meten een vak apart. Hij haalt er een recent rapport bij om te laten zien wat hier precies mee wordt bedoeld. In een duidelijk overzicht, gemarkeerd door kleurstaten, is te zien welke ruimtes in een gebouw niet en wel mogen worden meegerekend als het om het totaal aantal m2 VVO gaat dat wordt aangeboden. Zo dienen bijvoorbeeld m2 van installatie ruimtes en schalmgaten buiten de berekening te worden gehouden. Heeneman: “Je kunt je voorstellen dat voor (ver)huurders van kantoorpanden en winkels iedere m2 telt, dus is een NEN2580 meting echt een must.”

Nieuwste 3 D technologie

De techniek staat in de digitale meetindustrie niet stil, Op de foto links ziet u Ir. Paul van der Weijden op locatie met de nieuwste Leica BLK 360 Scanner een NEN meting uitvoeren. Deze 3D scanner meet een ruimte tot in de kleinste details. De data wordt gebruikt voor NEN meetstaten tot op de cm2, in 3D visualisatie of 3D modelering voor klanten in heel Nederland. Heeneman: “En dat is het leuke aan dit vak, dat wij winkels van 45 m2 in kaart brengen maar ook kantoorgebouwen van 50.000 m2. Een correcte meting en professionele rapportage voor een energielabel zijn namelijk voor alle vastgoedpartijen van belang. Ook VvE’s maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van onze diensten MJOP en MJ(D)OP, iets waar veel vraag naar is.”

Eén keer de sleutel ophalen

Wat is nu de beste manier om de services die de combi AAA-Lex Offices / Energie-Invest biedt te omschrijven? Volgens Heeneman en Roelofs is het belangrijkste dat hun bureau vastgoed professionals ontzorgt zodat zij zich kunnen bezighouden met hun core business, Heeneman: “Wij maken één afspraak of halen de sleutel op bij de klant en kunnen dan het gehele pand in verschillende disciplines in kaart brengen. Wij maken een professionele rapportage voor NEN meetstaat, energielabel of leveren de gevraagde bouwtekeningen of asbest inventarisatie aan, om maar wat mogelijkheden te noemen. Met een team van zes man bedient men bij Energie-Invest / AAA-Lex Offices een flink aantal  landelijke en regionale vastgoed eigenaren, makelaars en beheerders. Wij bedienen kortom een groot scala aan opdrachtgevers, tussen Maastricht en de Waddeneilanden.” 

www.aaa-lexoffices.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..