7.2 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

DELFT, een veelzijdige stad voor ondernemers

Onze edities

Delft, een stad waar ruim 102.500 inwoners leven op 2265 hectare land. Een stad met originele grachten, waar kanalen zijn gegraven en waar vijvers zijn aangelegd. Het water neemt 141 hectare in beslag. Samen vormen land en water 2406 hectare Delft. 

Geschiedenisliefhebbers halen hun hart op in de stad van historie. De stad van waaruit Willem van Oranje de opstand leidde tegen de Spanjaarden in 1572. De stad ook waar hij werd vermoord door Balthasar Gerards. De kogelgaten die daarbij  in 1584 ontstonden in de Prinsenhof zijn daar nog de getuigen van. 

De Prinsenhof fungeert nu als een van de musea die toeristen trekken. Maar ook zakenlui bezoeken Delft. Velen knopen een paar dagen Delft vast aan hun zakentrip. Ze kunnen dan genieten van een hapje en een drankje in een van de 1450 horecagelegenheden. 

Aantrekkelijk

De nabijheid van de luchthavens Schiphol en Rotterdam/ the Hague Airport, de uitvalswegen naar Rotterdam en het achterland, de voor vele miljoenen compleet vernieuwde spoorzone in het midden van de stad maken Delft ook een aantrekkelijke stad voor bedrijven. Delft telt 7660 bedrijfsvestigingen. 

Dan is er die connectie tussen Delft en techniek dankzij de aanwezigheid van de TU Delft. De universiteit ontwikkelt zijn eigen bedrijventerrein, de TU Delft Campus. In dit gebied is plaats voor publiek/private bedrijven die inhoudelijk iets met de TU hebben. Daar vlak tegenaan ligt op gemeentelijke grond het Delftechpark, ontwikkeld in de jaren ’90 voor hoogwaardig technische bedrijven.

Dit alles en een ondernemersnetwerk waaraan voortdurend wordt gewerkt, zorgt voor een veelzijdig, aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ondernemers.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..