2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

De laatste column….

Onze edities

COLUMN Betsy Dijkstra
Marketing Sales Director Kick ICT

Aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan deze column. Bijna zes jaar was ik columnist voor Business Haaglanden en vandaag is het de 30ste en laatste keer dat ik nieuws, waarschuwingen, trends en  bijzonderheden op het gebied van I(C)T en social media langs deze weg met jullie deel.

Ik stop omdat ik het stokje door  wil geven aan een nieuwe, frisse columnist en omdat ik vind dat ik zo’n beetje alles wel eens onder de aandacht heb gebracht. Meerdere keren heb ik gewaarschuwd om wachtwoorden regelmatig te wijzigen, (meer) aandacht te schenken aan uw LinkedIn, Facebook en Twitter profiel en gedrag en uit te kijken voor virussen, fishing – en ransomware aanvallen. 

Af en toe op een gezellige borrel of bijeenkomst kreeg ik complimenten en ontstonden er leuke discussies over de onderwerpen in een column. Fijn om te weten dat zowel het blad als de column worden gewaardeerd.

Columns, of liever gezegd blogs schrijven zal ik blijven doen voor onze eigen KICK-ICT website en LinkedIn. I(C)T is zo belangrijk in onze snel veranderende wereld. Bijna niets functioneert meer als I(C)T uitvalt, dan zijn we kwetsbare wezens. Maar mét I(C)T zijn we ook kwetsbaar vanwege de digitale verhuftering. Of het nu om scheldkanonnades  en bedreigingen op Twitter of Facebook gaat of gerichte aanvallen met ransomware software.  Zo heeft elk voordeel zijn nadeel of andersom.

Laten we hopen dat de technische ontwikkeling  ons ergens dichter bij elkaar brengt, dat we elkaar nodig hebben om doelen te bereiken in plaats van te communiceren op afstand met allerlei technische snufjes en apparaten. Volgens onderzoeksbureau Gartner (Hype Cycle 2017) zullen technologieën meer mensgericht worden . De relatie tussen mens, werk en  dingen zullen meer verstrengeld raken. Dat klinkt behoorlijk zweverig, helaas concreter dan dit wordt het nog niet uitgelegd.

Voor nu wens ik u persoonlijk alle goeds en veel zakelijk succes. Hopelijk ontmoeten we elkaar donderdag 5 oktober op de Business Beurs Haaglanden 2017 in de Grote Kerk. Wij zijn aanwezig met een stand én een spannende interactieve VR game.

Tot ziens!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..