-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

DayOne Advocaten Betrokken vanaf dag 1

Onze edities

Advocaat Gerben Metz (35) werkt nu aan de juridische behandeling van het treinongeluk in Stavoren, uit 2010 waarbij een enorme ravage ontstond, maar geen slachtoffers vielen. Maar dat is niet de ‘core-business’ van zijn Haagse advocatenkantoor DayOne Advocaten. Daar draait het om ondernemingsrecht, arbeidsrecht en mediarecht.

“Een strandpaviljoen op Scheveningen kende twee aandeelhouders, beiden waren ook directeur. Op een gegeven moment boterde het niet meer tussen hen. Wat doe je dan?’’ Dat vraagstuk was niet voldoende vastgelegd. Gevolg: Een volslagen onduidelijke situatie. “Er ontstond strijd. Ik heb een van de twee directeuren toen bijgestaan,’’ zegt Metz. Resultaat? “Hij runt het paviljoen nu, samen met zijn vrouw.’’ Het is een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk van DayOne Advocaten, waarvan Metz de jongste van de vier partners is.

Het advocatenkantoor is sinds 2016 gevestigd in het gerenoveerde kantorenpand aan de Laan van Nieuw Oost-Indië. Het kloppende hart van het bedrijf bevindt zich op de vierde etage. Hier gebeurt het allemaal: Advocaten verlenen juridische bijstand, geven organisatorische adviezen en dragen totaaloplossingen aan. Een telecombedrijf, kinderdagopvang, een bedrijf dat industriële printers verkoopt, maar ook architectenbureaus, en retail weten DayOne te vinden. DayOne Advocaten is een one stop shop voor MKB en MKB-plus, met soms een internationale dimensie.

‘Ondernemersrecht’

Metz ontvangt in de royale ontvangstruimte op de begane grond met zicht op de Laan van Nieuw Oost-Indië. “Kopje koffie?’’

Naast een brede basis heeft iedere advocaat zijn eigen specialismen. “Ondernemers hebben multidisciplinaire vraagstukken op het organisatorische, economische en juridische vlak,’’ zegt Metz. Zelf is hij specialist op het gebied van huurrecht voor bedrijfsruimten en wat hij noemt “ondernemersrecht”. Naast het verlenen van juridische bijstand, schreef hij bijvoorbeeld een huisvestingsregister en werkte de advocaat aan uiteenlopende beleidsstukken.

“Op het moment krijgen we veel privacy-vragen. Die gaan over bijvoorbeeld het verwerken van persoonsgegevens. Wat mag wel en wat niet? Ook de Wet arbeidsmarkt in balans is actueel en roept veel vragen op.’’

Perspectief en ontzorgen

“Wij zijn zelf ondernemers,’’ verklaart de advocaat de feeling met de doelgroep. “Een kantoorgenoot zit in het bestuur van MKB Den Haag. Wij begrijpen waar ondernemers mee zitten: De huur van een pand, werknemers, leveranciers. Wij bieden perspectief en nemen zorg uit handen,’’ zegt Metz.

Wat essentieel is voor DayOne Advocaten, ligt verscholen in de naam: “Wij willen vanaf dag 1 bij een project of geschil aanwezig zijn. In lopende dossiers gaan wij terug naar dag 1, op zoek naar de oorsprong, want daar vind je de meest relevante informatie. Dat is het vertrekpunt voor elk proces,’’ verheldert Metz.

Als de trein eenmaal rijdt, blijft hij in dialoog met de klant. “Liefst zo informeel mogelijk. Onze responstijd is zeer kort. Niet om stoer te doen, maar wij nemen nooit niét de telefoon op. Daarmee bieden wij onze klanten comfort.’’

Inloopspreekuur

DayOne Advocaten heeft elke tweede en laatste vrijdagochtend van de maand een gratis inloop van een half uur tot een uur. Alleen aanmelden en het gespreksonderwerp aangeven is nodig. “Tijdens de kennismaking in de ‘Corporate Suite’ van DayOne, weten ondernemers precies met wie ze praten. Komt er een vervolg, dan bezoeken wij graag het bedrijf. Dat is iets wat wij daarna regelmatig blijven doen, ook als de klant ver buiten Den Haag zit,’’ aldus Gerben Metz.

www.dayonelegal.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..