1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Cottontree City

Onze edities

Cottontree City (voorheen Le Bistroquet) is een moderne stadsbistro op het prachtige, statige Lange Voorhout.

Locatie 8,5

Het Lange Voorhout is een van de mooiste en bekendste straten van Den Haag. Een buurt met haagse allure, denk aan het torentje aan de overkant, theater en diverse horecagelegenheden. Cottontree City ligt wat dat betreft dus uitstekend. Daarnaast is het restaurant goed te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets of de auto. Vanaf de grote weg ook zo aan te rijden.

Interieur 7,5

Er heeft een behoorlijke metaforfose plaatsgevonden in Cottontree City. Het enige wat over is, zijn de rode pluche banken en verder is alles wat strakker. Wat wel weer een leuk contrast geeft in deze huidige tijd. Maar door de combinatie met de houten vloer en de schilderijen heeft het geheel toch een warme sfeer. Verder heeft de Cottontree ook een geweldig terras, waardoor de omgeving met het schelpenpad en de reuring een beetje frans aandoet.

Menu 8,5

Alle gerechten worden geserveerd in de vorm van een tussengerecht en zijn allen 12,50. Verder staat er nog een selectie gerechten op de kaart die bestempeld kunnen worden als echte klassiekers (20 euro). Deze gerechten hebben de afgelopen jaren veelvuldig op de kaart gestaan. Ook staan er 2 gerechten bij van Gert-Jan Cieremans, chef kok van het zusterrestaurant Cottontree Mer (1 Michelinster). Wij werden verwelkomd met brood in een zak met heelijke olijfolie, gezoute boter en tonijnsalade. Vervolgens koos ik voor het lunchmenu (2 gangen) wat bestond uit tonijn met sesam in combinatie met quinoa, advocado crème, wakamé en komkommer. Als tweede gang werd er geserveerd een in de oven gegaarde scholfilet met risopasta, lotuswortel en een saus van beurre blanc. Mijn tafelgenoot koos de gamba’s met balsamirijst, noedels, sugarsnaps, kwartelei in een rode curry saus. Dit geheel werd vervolgd door een parelhoen met freola (pasta), cantharellen, broccoli met daarbij een knoflook schuim. Wij waren het eens dat alle gerechten heerlijk op smaak waren. Meestal wordt er snel gegrepen naar een zout- en peperpotje, maar dat was in dit geval echt niet nodig. Bij alle gerechten werd een passende wijn geschonken waardoor de smaken nog beter tot zijn recht kwamen. De wijnkaart is uitgebreid, en zeker voor elk wat wils.

Bediening 8,0

We werden hartelijk welkom geheten en streken neer op het terras. De bediening is vriendelijk en gastvrij metkennis van zaken. Absoluut een aanrader voor lunch of diner, zowel zakelijk als privé.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..