7.2 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Binck Plaats, 46 Moderne, duurzame herenhuizen

Onze edities

Binck Eiland is het eerste hippe woonproject aan de rand van de Binckhorst. Hier wordt het voormalige SDU-terrein compleet omgevormd tot woongebied. De voormalige, nooit in gebruikgenomen drukkerijloods wijkt voor het woonproject Binck Plaats: 46 ruime, grondgebonden herenhuizen. Deze zijn nu in de verkoop.

Binck Eiland ligt op de kop van de Binckhorst met enerzijds zicht op de stad en anderzijds uitkijk op het groen van Voorburg. De ontwikkelaars VORM, Local en BPD Ontwikkelaars bouwen het oude SDU-terrein in drie fasen compleet om tot een modern woongebied.

De Binck, de eerste fase aan de voorkant van het terrein is in zijn geheel uitverkocht en wordt in februari opgeleverd. Binck Plaats  voorziet in 46 vierlaagse herenhuizen en is het volgende woonproject dat wordt uitgevoerd. Binck Kade sluit het project af en bestaat uit twee woongebouwen met in totaal 110 appartementen. Deze gaan begin volgend jaar in de verkoop.

Binck Plaats

Er wordt volop gewerkt aan Binck Plaats, het eerstvolgende project op Binck Eiland dat vorm gaat krijgen. Vlak langs de Trekvliet komen grote herenhuizen met royale tuinen, een ruime parkeergarage met 250 parkeerplaatsen voor alle eilandbewoners en een gemeenschappelijke binnentuin, eveneens voor alle toekomstige bewoners. Deze gemeenschappelijke tuin ligt bovenop het dak van de parkeergarage.

De herenhuizen bestaan uit vier lagen, waarbij keuze is uit woningen met en zonder terras. De 21 vierlaagse woningen met terras kennen een royale oppervlakte van zo’n 170 vierkante meter. Deze huizen hebben drie volledige woonlagen waarbij de vierde laag naast woonruimte ook nog ruimte biedt aan een ruim terras aan de voorzijde van de woning. Wie een woning koopt met middagzon die rond vijf uur wegdraait, kan in de avond nog op het terras in  het zonnetje zitten. Het terras ligt aan de voorkant van de woning, met uitzicht op het water. De overige 25 woningen beschikken over vier volledige woonlagen die samen 182 vierkante meter woonoppervlak creëren. Den Haag kent niet veel woningen met deze afmetingen, terwijl er wel vraag naar is. Typerend voor herenhuizen zijn de mooie, hoge plafonds. De moderne herenhuizen van Binck Plaats zijn hier ook van voorzien. Het plafond op de begane grond telt maar liefst 3 meter en de andere ruimten kennen plafonds van een riante 2,60 meter. Ruimte en licht hebben in deze moderne herenhuizen vrij spel.

Basisindeling

VORM heeft de woningen een basisindeling gegeven waarbij de begane grond bijvoorbeeld werkruimte aan huis kan worden. De eerste verdieping die aansluit op de tuin wordt de woonkamer met keuken en de bovenste woonlagen bieden volgens de tekening plaats voor vier slaapkamers. Uiteraard kunnen kopers de indeling nog geheel naar eigen wens aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk de keuken op de begane grond te plaatsen en vide te maken het aantal slaapkamers aan te passen.

Groen

De privé-tuin aan de woonkamerkant bevindt zich op de eerste verdieping en sluit aan op het dak van de parkeergarage waar de gemeenschappelijke binnentuin wordt aangelegd.

Voorheen was dit hele terrein verhard. Tijdens het ontwerpen was klimaatadaptie een onderdeel van het project. Door de klimaatverandering krijgen we vaker te maken met hoosbuien. De binnentuin is een ideale buffer om die hoeveelheid regenwater die daarbij valt te kunnen opvangen. Zo voorkom je dat het riool na een bui direct overloopt en blijft de tuin groen.  In de gemeenschappelijke binnentuin komt een moestuin, worden bomen geplant en is er aan speelruimte voor de kinderen gedacht.   

Duurzaamheid

Niet alleen de aanleg van tuinen geeft aan dat er volop aandacht is besteed aan het milieuaspect. Duurzaamheid is ook terug te vinden in de woningen zelf. Elk huis wordt geheel gasloos gebouwd. Via een bodemlus halen de bewoners straks hun energie uit de aarde om hun huis mee te verwarmen. In de zomer kunnen ze de woning ermee verkoelen. Het dak kent uiteraard zonnepanelen en de ramen worden gemaakt van trippleglas. Zo kennen de woningen een EPC van nul. De woningen zijn daarmee duurzamer dan vereist. Daardoor bespaar je maandelijks op je energierekening en doordat je in een duurzame woning zit, kan je een hypotheek tegen een lagere rente afsluiten. Je leencapaciteit wordt daarmee verhoogd.

“De Binckhorst verandert, er komt veel meer ruimte voor wonen. Dus het uitzicht vanaf Binck Eiland zal over een paar jaar ook anders zijn dan nu. Voor de voorzieningen zoals winkels, zullen bewoners naar Voorburg gaan, want dat ligt vlakbij. En wie in Amsterdam werkt, zit vanaf Binck Plaats zo op de A12 en als de Rotterdamsebaan er straks ligt, rijd je ook zo de A13 op.’

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..