2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Beeuwkes Makelaardij & Consultancy

Onze edities

‘Drie generaties lang relaties bouwen en onderhouden’

Vandaag spreekt Business Haaglanden Magazine met de driehoofdige directie van Beeuwkes Makelaardij & Consultancy. Aanleiding is het 100-jarige bestaan van dit gerenommeerde familiebedrijf. We spreken met Beat Beeuwkes, Fred Nijenhuis en Sjoerd Bouma. Een boeiend gesprek over hun bedrijf anno 2022 én met mooie verhalen uit een illuster verleden.

De geschiedenis

Opa Leen Beeuwkes begon zijn lange carrière in 1909 bij het Venduehuis der Notarissen, waar hij de kunst van het taxeren van roerende zaken leerde. In 1922 begon hij zijn eigen bedrijf. Eerst taxaties voor roerende zaken, maar al snel kwamen daar taxaties voor onroerende zaken bij. Indertijd zag hij dit als een business opportunity, omdat er geen beëdigd taxateur in het land was, die zowel onroerend als roerende taxaties uitvoerde in opdracht van onder andere rechtbanken en notarissen. Voor het notariaat was de weg naar Beeuwkes met de benodigde specialismen onder één dak snel gevonden.

Het kantoor was toentertijd gevestigd aan de Leeuwendaellaan in Rijswijk, waar in 1923 de tweede generatie Beeuwkes, Jan, werd geboren. De geschiedschrijving leert dat zowel Jan als zijn zonen Leen junior en Beat later zouden toetreden tot het familiebedrijf. Voor de Tweede Wereldoorlog verhuisde het kantoor naar het Benoordenhout aan de Ruychrocklaan 120 en is sinds 2003 gevestigd aan de Van Alkemadelaan 338 in het oude ABN AMRO kantoor.

Beat vertelt hoe hij niet alleen kon genieten van de verhalen van zijn opa en zijn vader, maar ook hoe hem dat heeft geïnspireerd en gevormd tot de persoon die hij zelf is.

Zo waren zij geïnteresseerd in hoe een stuk antiek was gemaakt en konden dit nauwkeurig beschrijven. Zij genoten van de schoonheid en de kwaliteit, meer dan nog dan de waarde van een antiek stuk. Zo leerde Beat een belangrijke les toen er bij het hockeyen in de gang een bordje in stukken kapot viel. Hij vroeg naar de waarde ervan en kreeg als antwoord: ‘Als ik je de waarde van dit bordje vertel, dan ga je het wellicht nog mooi vinden.’  

Leen en zijn zoon Jan taxeerden niet alleen in Nederland, waar zij intussen de officiële Hof- en Rijkstaxateurs waren, maar kwamen ook veelvuldig bij relaties in onder meer België,  Engeland en Zuid-Frankrijk,  waar zij hele inboedels en ook landerijen c.q. kastelen en hun opstallen taxeerden. Het taxeren van roerende zaken is na de pensionering van Jan rond de eeuwwisseling beëindigd. Beat heeft vanaf 1979 tot deze jaren met hem samengewerkt en heeft zich puur in onroerend goed gespecialiseerd.

In 1992 zijn Jan en Leen junior het bedrijf uitgestapt en heeft Beat het kantoor overgenomen.  Beat speelde in op de groeiende behoefte van de markt om als specialist te bemiddelen en cliënten bij te staan bij het aankopen en verkopen van onroerend goed. Daarnaast ontwikkelden in het bedrijf twee nieuwe takken van sport; het beheren en  verhuren van onroerend goed en consultancy. Ook stond het kantoor klaar voor het geven van adviezen inzake vraagstukken van vrijwel elk facet van onroerend goed c.q. het doorrekenen en adviseren van beleggingsportefeuilles. Dit had tot gevolg, dat Beeuwkes zich in rap tempo ontwikkelde als een kantoor met meerdere specialismen, waardoor zij hun bestaande  relaties op alle vlakken konden adviseren. Zo breidden zij hun relatiebestand gestaag uit en mogen zij tot de dag van vandaag ook vele (inter)nationale bedrijven,  organisaties en ambassades tot hun clientèle noemen.

Om de lange termijn relaties met hun clientèle te onderhouden, is continuïteit in de bedrijfsvoering van groot belang. Op basis van die gedachte zijn Fred Nijenhuis en Sjoerd Bouma midden jaren negentig voor Beeuwkes gaan werken en na de eeuwwisseling zijn zij als partner tot het bedrijf toegetreden. Saillant detail; niet alleen bestaat Beeuwkes dit jaar 100 jaar, maar toevallig hebben de heren opgeteld ook 100 jaar ervaring in de makelaardij opgedaan. 

Het team

Tijdens het gesprek met de heren viel het op, dat zij zich louter als pionnen van het bedrijf zien, weliswaar vooruitgeschoven, maar met enige terughoudendheid. 

Zo kunnen zij blindelings vertrouwen op een meer dan uitstekende backoffice, die bestaat uit Sandra, Albien en Marjolein. Zij zijn de spil en het hart van het bedrijf en zorgen voor service met een glimlach en zijn tegelijkertijd scherp en realistisch in het proces dat gevolgd moet worden. Zoals Sjoerd aangeeft zijn zij de reden, dat het voor de heren mogelijk is de hele dag naar afspraken te gaan, waarbij het werk op kantoor niet stil ligt.

In de jaren ‘90 zijn de specialismen verhuur en beheer succesvol verder uitgebouwd. Het beheer wordt met veel bezieling draaiende gehouden door Lottie en Alexander. Zij hebben door de jaren heen een prachtig relatiebestand en portefeuille opgebouwd, waarbij het ontzorgen van de relatie voorop staat. Het beheren beslaat bij Beeuwkes niet alleen de technische zijde, het onderhoud nu en in de toekomst, maar ook de financiële kant. Zo wordt de relatie op alle fronten ontzorgd en kan deze zich met een gerust hart op haar eigen business focussen.

De verhuurafdeling wordt al bijna twee decennia gedraaid door Claire, die zeer gelouterd en een echte dealmaker is. Zij heeft een uitgestrekt netwerk opgebouwd en relaties zijn haar trouw. Claire wordt ondersteund door Ariane, die ook de afdeling beheer ondersteunt. Deze beide afdelingen zijn zeer goed op elkaar ingespeeld en de lijnen zijn kort, wat bevorderlijk is voor de resultaten.

De afdeling aankoop/verkoop wordt, naast de heren, gecompleteerd door Linda. Ook zij werkt al jaren voor het bedrijf en heeft zich vanuit de backoffice ontwikkelt tot een voortreffelijke allround makelaar/taxateur. Alle vier hebben zij hun eigen netwerk, dat her en der overlapt en zo bedienen zij “Groot Den Haag”. Taxaties worden uiteraard ook door onze taxateurs Fred, Linda (NWWI) en Beat kundig en zorgvuldig uitgevoerd.

Jeroen verzorgt voor het kantoor de algehele ondersteuning. Hij is multifunctioneel inzetbaar en staat altijd voor éénieder klaar.

Opvallend is, dat alle medewerkers al geruime tijd bij het bedrijf werkzaam zijn en trouw blijven. Er heerst dan ook een uitstekende werksfeer, die wederzijds respect en vertrouwen uitstraalt. Dat is een mooie basis om de relaties van Beeuwkes te kunnen bedienen. 

Makelaardij Beeuwkes & Consultancy – U vindt in Beeuwkes Makelaardij sinds 1922 een vertrouwde partner in de Haagse regio. Met deskundigheid en accuratesse biedt ons team optimale service en persoonlijke dienstverlening. Om u van dienst te zijn in de verschillende facetten van de onroerendgoedmarkt, zijn wij gespecialiseerd in: aan- en verkoop, taxaties, aan- en verhuur, beheer en consultancy. Ons dienstenpakket wordt, in nauwe samenwerking met specialisten op dit terrein, gecompleteerd met advisering en bemiddeling in hypotheken en assurantiën. 

Om de service naar u op een zo hoog mogelijk niveau te brengen, zijn wij zowel aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars als geregistreerd bij het Register Makelaars Taxateurs onroerende zaken. Zo kunnen wij u betrouwbare en deskundige ondersteuning, advisering en begeleiding garanderen.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..