9.7 C
Den Haag
donderdag, april 18, 2024

Artistieke Brasserie Gallery61, klaar voor zomerseizoen!

Onze edities

Met de nodige aanpassingen heropende brasserie Gallery61 eind april haar deuren. Sinds 12 maart ontving ook het compleet gerenoveerde naastgelegen hotel weer gasten. Directeur van beide, Vanessa van der Vaart, kijkt uit naar een drukke Haagse zomer zoals in 2020. Met de nieuwe menukaart is zij klaar voor het zomerseizoen.

Gallery61 opende in de zomer van 2019 haar deuren voor met name het Haagse publiek. Door Covid-19 moest zij die begin 2020 alweer sluiten. De brasserie met een knipoog naar de kunst draait inmiddels weer op volle toeren; sinds 5 juni zijn gasten weer welkom op het terras en binnen in de brasserie. 

“Wij zitten op nummer 61 in de Passage/Galerij. Dus werd onze brasserie Gallery61,’’ verklaart Van der Vaart de naam van de artistieke horeca-gelegenheid. De brasserie ademt kunst: Artistieke schilderijen aan de muren, omlijste ramen, samenwerking met Haagse evenementen die gericht zijn op kunst en het eigen event Gallery61 on Stage. 

“Gallery61 biedt een podium aan lokale kunstenaars. Er is plaats voor muziek, gedichten, voordrachten. De eerste editie zou in maart zijn, maar door corona ging die helaas niet door. Wij hopen Gallery61 on Stage weer te lanceren en het twee of vier keer per jaar te laten terugkeren.’’  

Keuken

Chefkok Bas Hoog zwaait de scepter in de keuken. “Een talent,’’ typeert Van der Vaart de smaakmaker van Gallery61. “Hij vindt het leuk met lokale producten en seizoensproducten te werken. Vis uit Scheveningen, vlees uit Berkel & Rodenrijs, wijnen van lokale leveranciers. Hij gaat creatief om met de producten, waardoor de gerechten op het bord in het teken van kunst staan.’’

Het product dat het dichtst bij wordt gemaakt, is de honing. Die komt van het eigen dak. “We hebben sinds een jaar of vier tienduizend bijen op het platte dak op de tweede verdieping. Je kunt ze zien vanuit de hotelkamers.’’

Nectar halen ze uit de omringende parken. Bijen kunnen afstanden van 2,5 kilometer overbruggen. “Eens in de zoveel tijd komt de imker langs. Onze kok gebruikt de honing en wij gebruiken deze ook  in het hotel bij de thee.’’      

Menukaart

Gallery61 heeft een spiksplinternieuwe menukaart, gericht op het zomerseizoen waar de brasserieklassiekers – denk aan een Caesar salade of een overheerlijke Steak Tartare – met bijpassende wijnen de boventoon voeren. Gasten worden ontvangen volgens de laatste, versoepelde coronaregels waarbij veel kan, maar waar afstand houden nog steeds de regel is. Wie gezellig aan tafel wil, kan zowel online als aan de deur een reservering maken.

Hotel

Het hotel beschikt over twee vergaderzalen. In elke ruimte zijn twaalf personen toegestaan. “De zalen kunnen ook worden aaneengesloten en dan is er ruimte voor 24 personen.’’ 

Groepen kunnen er vergaderen, een zaal huren voor private dining of borrels geven. “De zalen zitten meer dagen per week vol. Mensen vinden het fijn elkaar weer te zien. Het wordt ook gewaardeerd dat zij weer borrels kunnen geven. En wij zitten natuurlijk prachtig in het centrum van Den Haag, met een eigen parkeergarage en een mooi terras,’’ constateert Van der Vaart. 

Laatste nieuws

Sophie van Gunn en Willem Jan Huizingavan Baker Tilly: ‘Een uitdaging in huidig belastingklimaat ondernemer te zijn’

Het zal de Haagse ondernemer niet verrassen dat de grootste belastingwijzigingen elk jaar op Prinsjesdag worden aangekondigd. Maar ook...

Lees ook..