2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Alexandria. Op naar het 100-jarig bestaan!

Onze edities

Alexandria Garantie aannemers, makelaars en -schilders: al bijna 100 jaar een begrip in de vastgoed sector. Een gesprek met Mark Alexandria – Loeschke en Julia Schlemmer, derde generatie in het familiebedrijf Alexandria – Loeschke, over een bijzonder project en de recente ontwikkeling in het vakgebied.

Project aan de Kerkhoflaan 8

Mark Alexandria – Loeschke en Julia Schlemmer vertelden met veel plezier over een bijzonder project dat zij in 2018 aan de Kerkhoflaan 8 mochten realiseren: Vochtproblematiek in de fundering van een statig pand, iets wat veelvuldig voorkomt in hun belangrijkste werkgebied Prinsenvinkenpark en de Archipelbuurt, doordat de aftakkingen van de Haagse beek zich daar op bepaalde locaties bevinden onder de funderingen. Alexandria – Loeschke: “Eigenlijk was het echte probleem los zittende bakstenen na het verwijderen van een aanbouw aan de zijgevel, optrekkend vocht en een verrotte houten onderdorpel. De aanbouw was verdwenen en de rest van de gevel is onvoldoende bouwkundig achtergelaten. Op de begane grond bevonden zich twee stolpdeuren met een onderdorpel die niet naar buiten maar naar binnen was gericht. Daar konden wij uit opmaken dat er bouwkundig iets niet klopte. Verder bleek ook, uit nader onderzoek, dat de oude uitbouw ondeskundig was gesloopt met als consequentie loszittende stenen die vocht doorlieten. Ook waren er verfproducten aangebracht die hiervoor niet geschikt waren. Feit is dat er geen goede bouwkundige aanpassingen zijn aangebracht na de sloop waardoor de weersinvloeden steeds meer vat kregen op het geheel.” Vaste partner Sigma adviseerde hen in de keuze voor de juiste stuc en verf producten, Alexandria – Loeschke: “Maar eerst hebben we, na een uitvoerige analyse, het geheel gestript en de fundering tegen optrekkend vocht afgedicht door middel van een injectie-methode. Daarna is er een rondom de gevel een natuurlijke drain aangelegd, waardoor het hemelwater nu beter kan wegvloeien. Als afronding hebben wij de fundering aan de buitenzijde met drie lagen afdichting optimaal beschermd. Het is echt een project geworden waar wij als Garantie aannemers trots op zijn, nadat vele bedrijven ons zonder succes voor zijn gegaan.”

Paal en perk stellen aan wildgroei

Met een groot aantal jaren in het vak hebben Mark Alexandria – Loeschke en Julia Schlemmer de markt zien veranderen: “In de crisis werden vakmensen weggestuurd, zij hebben zich laten omscholen en wilden om verschillende redenen, toen de markt weer aantrok, niet terug naar hun oude vakgebied. Niet iedereen heeft het ondernemerschap in de vingers en dan spreken Alexandria – Loeschke en Schlemmer nog niet eens over het vak zelf, want de aannemerij, makelaardij en het beroep van schilder is dat uiteindelijk wél: een vak waar je de nodige opleiding en ervaring voor nodig hebt om het op de juiste wijze te kunnen uitvoeren, Alexandria – Loeschke en Schlemmer: “Naar onze mening moet de politiek weer meer regie naar zich toe trekken en paal en perk stellen aan de wildgroei in onze sector. Hoogste tijd om weer te gaan reguleren door diploma’s en ondernemerschap papieren verplicht te stellen. En de bouwsector door middel van subsidies weer te gaan stimuleren. Wij komen in de praktijk steeds vaker projecten tegen waar mensen aan het werk zijn geweest die het vak niet in de vingers hebben. Het levert ons extra werk op, maar voor een klant is dit natuurlijk erg vervelend.”

Kortom: “Uw huis is uw kostbaarste bezit, wees er zuinig op. Kijk goed naar de inhoud van de prijsopgaaf (wat men er allemaal voor doet), vragen staat vrij en verplicht u tot niets. Wij begrijpen dat het uiteindelijk altijd draait om wat er onder de streep staat. Maar vergeet niet: er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Kijk naar welke erkenningen een bedrijf heeft en wat het u kan bieden en vraag naar oplossingen voor en/of op de lange termijn. Het Alexandria team (Est. 1920) wensen u heel veel gezondheid en wijsheid toe in 2019!”

info@alexandriabv.nl

www. alexandriabv.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..