-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

50 jaar BoitenLuhrs Incasso gerechtsdeurwaarders

Onze edities

‘Van carbonpapier naar data-analyse’

‘Ben jij een zoon van je vader?  vroeg  ze.’ Arjan Boiten lacht. ‘Ja, kon ik volmondig zeggen. En ik was trots dat zij zich hem kon herinneren als deurwaarder.’ Arjan Boiten kijkt samen met businesspartner José van der Lubbe terug op een halve eeuw BoitenLuhrs Incasso Gerechtsdeurwaarders.

Op de elfde aan de Regulusweg 11 in Den Haag kijken de deurwaarders ver uit over Den Haag, stad waar BoitenLuhrs Incasso Gerechtsdeurwaarders diep is geworteld. Het gesprek gaat over 50 jaar BoitenLuhrs Incasso Gerechtsdeurwaarders: Het ontstaan, de veranderingen en de dag van vandaag.

“Mag ik dit nog even afschrijven?’’ Arjan Boiten zit in de ruime, lichte vergaderruimte, Van der Lubbe schuift aan. Als het bericht is verzonden, kan het verhaal beginnen. Bij het begin, 1972. “Nee, ik was er nog niet, ik ben 41. Mijn vader, Berend, werd in 1972 benoemd als gerechtsdeurwaarder. Hij had een heel klein kantoortje aan de Laan van Meerdervoort, dat hij had overgenomen van Lintjes.’’

Boitens eerste klant was een postorderbedrijf. “Je weet wel, met van die boeken waaruit je van alles kon bestellen,’’ hij lacht.

Groei

Door de jaren heen beleefde het deurwaarderskantoor een glorieuze groei in en rond de Hofstad. Aan het begin van het millennium fuseert Boiten met Luhrs. Daar komt Van der Lubbe om de hoek kijken. “Mijn vader begon in 1976 zijn kantoor, Luhrs, aan de Adelheidstraat. Dat kan ik mij wel herinneren, ik ben 55,’’ zegt ze stralend. “Sinds 1985 ben ik betrokken bij het kantoor, werd zelf deurwaarder.’’

Boiten haalt op dat hij al vroeg als jongste bediende op kantoor begon. “Koffie inschenken, afwassen, dat waren de eerste dingen die ik deed.’’

Van der Lubbe: “Ja, ik ook. Post inpakken, boodschappen doen, zo begon je in die tijd gewoon.’’

Nu zijn zij compagnons van het in 2002 gefuseerde BoitenLurhs. Ard Haan voegde zich in 2010 – jaar waarin de jonge generatie de zaak overnam – als derde compagnon bij het kantoor. Samen werken zij nu met 35 medewerkers door heel Nederland. 

Wilde plannenlijst

VvE’s, MKB, advocatenkantoren, gemeenten, incassobureaus weten de weg naar BoitenLuhrs goed te vinden. “In aanloop naar de overname hadden wij een Wilde Plannenlijst. Bijvoorbeeld over imago-verandering en automatisering,’’ zegt Boiten. “Waar mijn vader in 1972 nog brieven schreef op carbonpapier voor de doorslag, werken wij nu met data-analyse om tot de beste aanpak voor een klant te komen.’’ Van der Lubbe haalt op dat zij in haar beginperiode nog op de typemachine werkte.

BoitenLuhrs focust zich op complexe beslagleggingen. “Wij houden ervan inhoudelijk bezig te zijn,’’ zegt Van der Lubbe. “Wij geven onze klanten adviezen en voegen zo meerwaarde toe.’’

BoitenLuhrs blijft gevestigd in Den Haag, zeggen de twee met volle overtuiging. “Den Haag is onze thuisbasis. Ik krijg de geschiedenis nog regelmatig terug: Een agent die nog weet wat mijn vader deed, een vrouw die voor mij opendoet bij een advocaat en vraagt of ik de zoon van mijn vader ben. Ik ben trots op wat hij heeft gedaan. Wat hij heeft opgebouwd, wil ik voortzetten,’’ zegt Boiten.

Van der Lubbe is fier op de onderneming zoals die er vandaag staat. “Rechtvaardigheid staat hoog in ons vaandel,’’ merkt zij daarbij op.

Een feestcommissie zit volop in de voorbereiding om 50 jaar BoitenLuhrs te vieren. “De officiële datum is 1 mei. Op 12 mei willen wij het 50-jarig bestaan vieren met klanten en personeel.’’ 

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..