3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Het Nationale Theater: Een scala aan mogelijkheden

Onze edities

Tekst: Philip Fokker Fotografie: Bas Kijzers

In januari van dit jaar fuseerden Het Nationale Toneel, Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg tot Het Nationale Theater. De combinatie blijkt uitstekend te werken en nodigt Haagse ondernemers van harte uit om eens langs te komen.

De zakelijke kant van Cultuur

Als ondernemer krijgt u bij Het Nationale Theater hoogstwaarschijnlijk te maken met Adinda Pluimer, die al sinds 2014 aan de Koninklijke Schouwburg verbonden is. De afdeling Events & Verhuur die zij bestiert heeft sinds de fusie al een aantal mooie evenementen mogen organiseren. En in de nieuwe opzet is ook zakelijk veel meer mogelijk, vertelt zij in de centrale hal. Die hal is sowieso al een bezoekje waard, aangezien er een van de grootste ecoline wandschilderingen van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt te bewonderen is. De verschillende locaties, Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui, Zaal 3 en de Studio’s van Het Nationale Theater hebben allen hun eigen karakter en uitstraling. Hierdoor is er voor elk evenement een geschikte locatie.

Mogelijkheden voor ondernemers

Maar niet alleen van de centrale hal mogen ondernemers desgewenst gebruik maken. Het theater bezit een aantal mooie foyers waar bijeenkomsten kunnen plaatsvinden. Pluimer: “En daar beginnen de mogelijkheden pas! Nu wij een vast theatergezelschap onder onze vleugels hebben, kunnen wij ook programmeren, presenteren en produceren voor onze zakelijke relaties en klanten. Zo kunnen er workshops gevolgd worden, begeleid door acteurs. Maar ook van onze regisseur en producenten valt een hoop te leren. Buiten het theater zijn de acteurs en actrices ook inzetbaar. Wij zijn kortom waanzinnig veelzijdig, met diverse ruimtes, (horeca) personeel én een fantastische, grote, koninklijke zaal.”

Eenmalig bezoek of vaste steun

Als Haagse ondernemer kunt u dus op verschillende wijzen gebruik maken van Het Nationale Theater, vervolgt Pluimer: “Kortgeleden hadden wij nog een diner op het podium waarna een gedeelte uit een stuk van Shakespeare werd opgevoerd, geheel op maat verzorgd. En voor de voorstelling De Revisor besloten wij een aantal advocatenkantoren uit te nodigen om, met een netwerkborrel vooraf en een nazit, het stuk te komen bekijken.” Ondernemers kunnen dus op afspraak geheel op maat gebruik maken van de faciliteiten. Maar wat nu als ze graag een substantiële bijdrage zouden willen leveren? Pluimer: “Wij hebben verschillende ‘Kringen’ waar particulieren en ondernemers in verzameld zijn die ons met hun lidmaatschap steunen. Zo is de HuygensKring er voor ondernemers en het Genootschap er voor multinationals en politici. Voor alle steun krijgen zij bijvoorbeeld toegang tot exclusieve evenementen en kaartjes voor voorstellingen. Wij zijn kortom 24/7 open – als er geen voorstelling speelt– om ondernemers op

bijzondere wijze van dienst te zijn!”

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..